sarah bernhardt
Desserter

Sarah Bernhardt-kager uden sukker og mel

De fleste af os har nok aldrig hørt om den franske skuespillerinde Sarah Bernhardt i anden kontekst end som navngiver af kagerne her – måske fordi hun trods alt døde for knap 100 år siden. Men har det ikke også sin charme at blive kendt for eftertiden takket være en lækker kage? Få opskriften på lækre Sarah Bernhardt-kager helt uden sukker og mel.

Sarah Bernhardt-kager uden sukker og mel 8 kager

DET SKAL DU BRUGE TIL SARAH BERNHARDT-KAGER

Til trøffelmassen
75 g chokolade
2 dl piskefløde
 
Til marcipanbundene
150 g mandelmel
1 spsk. sukrin+
½ tsk. mandelessens
1 æggehvide
 
Til overtræk
150 g chokolade
 
Evt. frysetørrede hindbær til pynt
 
PRØV OGSÅ: Sarah Bernhardt med hvid chokolade, passionsfrugt og lakrids
 
 

Opskrift - sådan laver du Sarah Bernhardt-kager uden sukker og mel

 
1. Hak chokoladen. Opvarm piskefløden, til den lige netop koger. Tag den af varmen, og hæld den over chokoladen i en skål. Lad stå lidt, og rør så sammen, så der ingen klumper er. Sæt på køl i minimum 4 timer, så massen kan stivne.
 
2. Bland alle ingredienser til marcipanen, og kør på din foodprocessor, til det samler sig.
 
3. Forvarm ovnen til 160 °C varmluft.
 
4. Rul marcipanen ud mellem to stykker bagepapir, til det har en tykkelse på ca. ½ cm, og udstik 8 cirkler med en udstikker eller et glas af passende størrelse.
 
5. Læg bundene på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag i ca. 12-15 minutter, eller til de er gyldne. Afkøl på en rist.
 
6. Når trøffelmassen er stivnet, piskes den hurtigt op med en elpisker, indtil massen sidder fast på piskerisene i stedet for at falde af. Ikke for længe, da den så skiller og bliver grynet.
 
7. Sprøjt massen til toppe på marcipanbundene med en sprøjtepose, eller fordel det på med en ske. Sæt på køl i yderligere 1 time. Smelt chokoladen, og overtræk kagerne.
 
8. Det er nemmest at sætte Sarah Bernhardt-kagerne på en rist og dryppe chokoladen ud over med en ske, men du kan også dyppe dem direkte i chokoladen eller pensle det på med en silikonepensel.
 
9. Pynt med frysetørrede hindbær, og sæt kagerne på køl, indtil chokoladen er stivnet helt.
 
PRØV OGSÅ: Chokoladekage med kaffemousse
 
flødeboller uden sukker
Opskriften er fra bogen "Sødt, sundere, syndigt" af Xenia Østerby Jensen. 
256 sider, 299,95 kr. på FADL Forlag. Køb bogen her