Sachertorte
Mad

Sachertorte

17. marts 2023
af Madredaktionen
Sachertorte er en verdenskendt chokoladekage og stammer fra Østrigs hovedstad Wien. Kagen har en intens chokoladesmag og et lag med abrikosmarmelade.
40 min
Tid i alt 2 t og 30 min

SACHERTORTE

  • 100 g mørk chokolade
  • korn af 1 vaniljestang
  • 100 g smør
  • 5 æg
  • 125 g sukker
  • 100 g hvedemel
  • 1 springform, 22 cm i diameter
  • ca. 3 dl abrikosmarmelade

CHOKOLADEGLASUR TIL SACHERTORTE

  • 50 smør
  • 2 spsk. piskefløde
  • 3 spsk. flormelis
  • 150 g mørk chokolade

PYNT TIL SACHERTORTE

  • Chokoladeflager

TIL SERVERING AF SACHERTORTE

  • 2½ dl piskefløde

Opskrift på klassisk sachertorte

Tid: 50 minutter. Bagetid: 30-40 minutter. Hviletid: 1 time. Antal personer: 8-10

Sachertorte

  1. Hak chokoladen. Smelt chokolade, vaniljekorn og smør i en varmefast skål over vandbad.
  2. Del æggene i hvider og blommer. Tag chokoladen fra vandbadet, og rør æggeblommerne i chokoladen.
  3. Pisk hviderne skummende med en elpisker. Tilsæt sukker, lidt ad gangen, og pisk hviderne meget stive.
  4. Vend forsigtigt hviderne i chokoladecremen lidt efter lidt. Sigt mel i dejen, ad 3 omgange, og vend det forsigtigt i dejen.
  5. Hæld dejen i den smurte springform. Bag kagen i ovnen ved 180° i 30-40 minutter (tjek evt. med en strikkepind, om kagen har fået nok).
  6. Lad kagen køle af i formen. Løsn i siderne, tag den forsigtigt ud af formen, og vend den med bunden opad.
  7. Del kagen i 2 bunde med en brødkniv. Smør 1 dl abrikosmarmelade på den nederste bund, og læg toppen ovenpå. Smør et tyndt lag abrikosmarmelade på siderne og oven på kagen

Chokoladeglasur

  1. Smelt smør sammen med fløde og flormelis uden at bringe det i kog. Tilsæt finthakket chokolade. Rør godt.
  2. Læg et ark bagepapir på bordet, og læg en bagerist omvendt ovenpå, så rillerne rører ved bordpladen. Læg kagen på risten.
  3. Fordel glasur på toppen af kagen, og glat den ud med en palet, så den glider ned ad siderne. Glat glasuren på siderne.
  4. Pynt med chokoladeflager. Lad glasuren stivne i ca. 1 time, og flyt forsigtigt kagen over på et fad.
  5. Servér med letpisket flødeskum.

Hvad er sachertorte?

Sachertorte blev opfundet i Wien i 1832 af den 16-årige kokkeelev Franz Sacher - og i dag er det måske en af verdens mest kendte chokoladekager.

En sachertorte er en enkel chokoladekage der består af to tykke lag chokoladekage med et tyndt lag abrikosmarmelade imellem og gerne pyntet med mørk chokoladeglasur og med chokoladekrymmel oven på og på siderne.

Da en sachertorte godt kan virke lidt tør, bør den serveres med flødeskum. Opskriften her er en helt klassisk sachertorte. Og hvad enten du skal bage til eftermiddagskaffen eller vil servere den for dine gæster, er det helt sikkert en kage der vil blive et hit omkring bordet.

Er du ikke så meget til sachertorte men derimod traditionel chokoladekage? Så prøv verdens bedste chokoladekage her:

Læs også