rugbrødsboller
Desserter

Rugbrødsboller med mørk chokolade

Mørke stykker af chokolade gør de hjemmebagte rugboller til en fornøjelse på brunchbordet eller som et lækkert mellemmåltid. Her får du opskriften på rugbrødsboller med mørk chokolade

Forberedelsestid: 25 min
Tilberedelsestid: 18 min
Tid i alt: 14 t
Antal personer: 12

DET SKAL DU BRUGE

15 g gær
1 hvidtøl
100 g knækkede rugkerner
50 g hørfrø
70 g solsikkekerner
2 spsk. mørk sirup
1 spsk. kakao
1 tsk. salt
50 g havregryn
125 g rugmel
125 g hvedemel
100 g mørk chokolade

DRYS

25 g hasselnødder

Opskrift - sådan laver du rugbrødsboller med mørk chokolade

Hævetid: I alt 13½ time
 
1. Smuldr gæren i en stor skål, og hæld hvidtøl over. Rør rundt, til gæren er opløst. Tilsæt rugkerner, hørfrø og solsikkekerner, og lad blandingen stå i 10 minutter. Tilsæt sirup, kakao, salt, havregryn, rugmel, hvedemel og hakket chokolade, og rør dejen godt sammen. Dæk skålen med husholdningsfilm, og sæt den på køl i 12 timer.
 
2. Tag skålen med dej ud af køleskabet, og lad den stå ved stuetemperatur i 1 time.
 
3. Form dejen til rustikke boller ved at bruge 2 skeer – dyp dem i varmt vand mellem hver bolle, så klistrer det ikke så meget. Sæt bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem hæve tildækket i 30 minutter.
 
4. Tænd ovnen på 185°. Hak hasselnødder fint, og drys dem på bollerne. Bag bollerne i ovnen i 15-20 minutter. Afkøl dem på en rist.
 
 
Læs mere om: