Desserter

Roulade med lakrids

9. februar 2015
af Louise Dandanell Ørsted
Foto: Bjørn Jakobsen
Den klassiske roulade med lakrids - SØNDAG giver dig opskriften

Få 5 andre opskrifter med lakrids lige her

TID: 45 MIN. INKL. BAGNING

Ingredienser:

2 æg

75 g sukker

35 g mel

50 g kartoffelmel

Sukker til bagepapir

SMØRCREME:

100 g blødt smør

75 g flormelis

1 æggeblomme

2 spsk lakridssirup

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 200 grader. 

Pisk æggene skummende og lyse med sukkeret. 

Bland mel og kartoffelmel sammen og sigt det i æggene. 

Pisk dejen sammen og bred den ud på bagepapir på en bageplade – ca. 28 x 32 cm (bagepladens størrelse). 

Bag rouladebunden i 5 min. Vend den ud på bagepapir dækket med sukker. Læg bagepapir og et fugtigt viskestykke over og lad den køle af. 

Pisk smør, flormelis, æggeblomme og lakridssirup sammen. Fordel cremen på bunden og rul sammen på den lange led. 

Pak rouladen ind i bagepapir og læg et fugtigt viskestykke om, til den skal serveres.