Mad
27. november 2018

Rødvinskogte figner med krydderier og vaniljesauce

Vaniljesauce smager fantastisk og passer til det meste. Og det er gælder også de lækre rødvinskogte figner. Her får du opskriften på rødvinskogte figner med krydderier og vaniljesauce
Af: Timm Vladimir
Rødvinskogte figner med krydderier og vaniljesauce

Foto: Columbus Leth

Vaniljesauce smager fantastisk og passer til det meste. Og det er gælder også de lækre rødvinskogte figner. Her får du opskriften på rødvinskogte figner med krydderier og vaniljesauce
4 personer
Tid i alt 1 t og 15 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 300 g tørrede figner
  • 3 dl rødvin
  • 4 dl vand
  • 4 kryddernelliker
  • 4 stjerneanis
  • 2 kanelstænger
  • skal af 1 usprøjtet appelsin
  • 150 g mørk muscovadosukker

VANILJESAUCE

  • 1 vaniljestang
  • 2½ dl piskefløde
  • 2½ dl mælk
  • 2 æg
  • 50 g sukker
  • 1 tsk. majsstivelse (f.eks. Maizena)
Annonce

Opskrift - sådan laver du rødvinskogte figner med krydderier og vaniljesauce

1. Hæld figner, rødvin, vand, krydderier og appelsinskal i en gryde, og lad det simre under låg i 30 minutter. Tilsæt sukker, skru lidt op for varmen, og lad det koge i yderligere 15 minutter uden låg, til saften er kogt ind til en tyk sirup.

2. VANILJESAUCE: Flæk vaniljestangen, og læg den i en gryde sammen med mælk og fløde. Bring det i kog, sluk for varmen, og lad blandingen trække smag i 15 minutter. Kassér vaniljestangen. Pisk æg, sukker og majsstivelse sammen i en skål. Hæld den varme mælkeblanding over, og rør godt. Hæld det tilbage i gryden, og lad det varme op til lige under kogepunktet, mens du rører, til saucen bliver tyk. 3. Servér den lune vaniljesauce sammen med fignerne. PRØV OGSÅ: Lakridsmarengs med bagte figner (link fjernet) TIP: Du kan sagtens bruge friske figner, hvis du kan få fat i dem. Så skal de kun koge halvdelen af tiden, hvis de ikke skal blive helt mosede
Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.