Desserter

Rødvinskogte figner med krydderier og vaniljesauce

Vaniljesauce smager fantastisk og passer til det meste. Og det er gælder også de lækre rødvinskogte figner. Her får du opskriften på rødvinskogte figner med krydderier og vaniljesauce

Tid i alt: 1 t og 15 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

300 g tørrede figner
3 dl rødvin
4 dl vand
4 kryddernelliker
4 stjerneanis
2 kanelstænger
skal af 1 usprøjtet appelsin
150 g mørk muscovadosukker

VANILJESAUCE

1 vaniljestang
2½ dl piskefløde
2½ dl mælk
2 æg
50 g sukker
1 tsk. majsstivelse (f.eks. Maizena)

Opskrift - sådan laver du rødvinskogte figner med krydderier og vaniljesauce

 

1. Hæld figner, rødvin, vand, krydderier og appelsinskal i en gryde, og lad det simre under låg i 30 minutter. Tilsæt sukker, skru lidt op for varmen, og lad det koge i yderligere 15 minutter uden låg, til saften er kogt ind til en tyk sirup.

2. VANILJESAUCE: Flæk vaniljestangen, og læg den i en gryde sammen med mælk og fløde. Bring det i kog, sluk for varmen, og lad blandingen trække smag i 15 minutter. Kassér vaniljestangen. Pisk æg, sukker og majsstivelse sammen i en skål. Hæld den varme mælkeblanding over, og rør godt. Hæld det tilbage i gryden, og lad det varme op til lige under kogepunktet, mens du rører, til saucen bliver tyk.
 
3. Servér den lune vaniljesauce sammen med fignerne.
 
 
TIP: Du kan sagtens bruge friske figner, hvis du kan få fat i dem. Så skal de kun koge halvdelen af tiden, hvis de ikke skal blive helt mosede