rice krispies-konfekt
Desserter

Rice Krispies-konfekt med Dumle og Yankie Bar

af Camilla Biesbjerg Markussen 15. december 2017
Foto: Betina Hastoft
Hvis dit sind er bare en lille smule barnligt, vil du få julelys i øjnene, når du tager den første bid. Her får du opskriften på Rice Krispies-konfekt med Dumle og Yankie Bar

Rice Krispies-konfekt med Dumle og Yankie Bar

Tid: 20 minutter.  Afkøling: 1 time Antal: 30-40 stk.  
  DET SKAL DU BRUGE 100 g Dumle-karameller 150 g Yankie Bar 50 g smør 5 dl Rice Krispies 125 g mælkechokolade 40 g mørk chokolade 1 firkantet bageform eller plastikbeholder, ca. 20 x 20 cm  
  PRØV OGSÅ: Bounty-barer med kokos og chokolade  

Opskrift - sådan laver du Rice Krispies-konfekt med Dumle og Yankie Bar

1. Skær karameller og Yankie Bar i mindre stykker, og læg dem i en gryde sammen med smørret. Smelt det hele forsigtigt sammen ved svag varme, til du får en jævn og glat masse. Tag gryden af varmen. Rør Rice Krispies i den smeltede chokoladeblanding med en ske. Beklæd formen med bagepapir, og tryk konfektmassen ud i formen i et jævnt lag. Glat overfladen af massen med bagsiden af en ske. Hak mælkechokoladen, og smelt den i en skål over vandbad. Smør den ud på toppen af konfektmassen i et jævnt lag. Hak og smelt også den mørke chokolade, og træk den i tilfældige striber hen over mælkechokoladen. Sæt formen på køl i 1 time, til massen er kold.   2. Tag formen ud af køleskabet, og lad den stå i 10 minutter, inden massen skæres ud i små firkanter.