rice krispies-konfekt
Desserter

Rice Krispies-konfekt med Dumle og Yankie Bar

Hvis dit sind er bare en lille smule barnligt, vil du få julelys i øjnene, når du tager den første bid. Her får du opskriften på Rice Krispies-konfekt med Dumle og Yankie Bar

Rice Krispies-konfekt med Dumle og Yankie Bar

Tid: 20 minutter.  Afkøling: 1 time
Antal: 30-40 stk.
 
 
DET SKAL DU BRUGE
100 g Dumle-karameller
150 g Yankie Bar
50 g smør
5 dl Rice Krispies
125 g mælkechokolade
40 g mørk chokolade
1 firkantet bageform eller plastikbeholder, ca. 20 x 20 cm
 
Den perfekte julegave-idé – giv et abonnement på FEMINA. 3 måneder for 150 kr. >
 
PRØV OGSÅ: Bounty-barer med kokos og chokolade
 

Opskrift - sådan laver du Rice Krispies-konfekt med Dumle og Yankie Bar

1. Skær karameller og Yankie Bar i mindre stykker, og læg dem i en gryde sammen med smørret. Smelt det hele forsigtigt sammen ved svag varme, til du får en jævn og glat masse. Tag gryden af varmen. Rør Rice Krispies i den smeltede chokoladeblanding med en ske. Beklæd formen med bagepapir, og tryk konfektmassen ud i formen i et jævnt lag. Glat overfladen af massen med bagsiden af en ske. Hak mælkechokoladen, og smelt den i en skål over vandbad. Smør den ud på toppen af konfektmassen i et jævnt lag. Hak og smelt også den mørke chokolade, og træk den i tilfældige striber hen over mælkechokoladen. Sæt formen på køl i 1 time, til massen er kold.
 
2. Tag formen ud af køleskabet, og lad den stå i 10 minutter, inden massen skæres ud i små firkanter.