Desserter

Red velvet cake med hindbær og marengscreme

af Mai Knauer 26. april 2022
Foto: AOP.
Den overdådige red velvet cake stammer selvfølgelig fra landet, hvor alt er supersize. Gør som amerikanerne, og bag den vildeste kage i flere lag fyldt med marengscreme og hindbær. Men pas på, der er fare for at blive MEGET mæt!
1 t og 30 min 10 personer
Tid i alt 40 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 225 g usaltet smør
  • 275 g sukker
  • korn af 1 vaniljestang
  • 3 æg
  • 300 g hvedemel
  • 1 spsk. kakaopulver
  • 1 spsk. bagepulver
  • 1½ dl kærnemælk
  • 1 dl rødbedesaft
  • 250 g friske hindbær
  • en springform, ca. 20 cm i diameter

MARENGSCREME

  • 4 pasteuriserede æggehvider (stuetempererede)
  • 220 g sukker
  • et nip salt

Kagens røde farve stammer fra rødbedesaft. Du kan presse rødbederne selv eller købe rødbedesaft på flaske i helsekostbutikker og supermarkeder, fx fra Biotta.

1. Blend smør, sukker og vaniljekorn til en cremet masse i en foodprocessor. Tilsæt æg, 1 ad gangen. Tilsæt mel, kakaopulver, bagepulver, kærnemælk og rødbedesaft, og blend igen. Hæld dejen i en springform beklædt med bagepapir. Bag kagen i ovnen i ca. 1½ time ved 160°. Lad den derefter køle af i 10-15 minutter. Tag kagen ud af formen, og afkøl på en rist.

 

2. MARENGSCREME: Bland æggehvider, sukker og salt i en varmefast skål, og placér skålen over et vandbad med lidt kogende vand i bunden. Pisk med en elpisker i 4-5 minutter, til sukkeret er opløst. Tag skålen fra vandbadet, og pisk i yderligere 4 minutter.

 

3. Flæk kagen med en kniv, og placér den ene kagebund på et fad. Smør halvdelen af cremen på bunden, og fordel bærrene ovenpå. Læg den anden bund ovenpå. Fyld resten af cremen i en sprøjtepose, og pynt kagen med fine skumtoppe.

 

TIP: Pisk æggehviderne stive over vandbad, hvor skålen ikke rører ved vandet. Så opløses sukkeret nemmere, og marengsen bliver mere luftig og mindre sej.

 

PRØV OGSÅ: Chokoladelagkage med råcreme, bær og hvid chokolade