Desserter

Rabarber- og jordbærtrifli med makroner og vaniljecreme

En trifli kan tilpasses den frugt, du har og bedst kan lide. Husk at smage til og justere mængden af sukker, alt efter hvilken type frugt du anvender.

Forberedelsestid: 30 min
Tilberedelsestid: 15 min
Tid i alt: 45 min
Antal personer: 6

DET SKAL DU BRUGE

400 g rabarber
100 g rørsukker
300 g jordbær

VANILJECREME

3 dl piskefløde
2 spsk. flormelis
korn af ½ vaniljestang

TIL SERVERING

100 g makroner
frisk mynte

 

Opskrift - sådan laver du rabarber- og jordbærtrifli med makroner og vaniljecreme

 
1. Tænd ovnen på 125°. Rens rabarberne, og skær dem i stykker på ca. 3 cm. Bland dem med sukker i et ovnfast fad, og bag dem i ovnen i ca. 15 minutter, til de er møre. Lad dem køle helt af.
 
2. Rens jordbærrene, og skær dem i små stykker.
 
3. Vaniljecreme: Pisk fløde sammen med flormelis og vaniljekorn til en let creme.
 
4. Servering: Find 4-6 høje portionsglas frem, og anret triflien direkte i glassene sådan her: Knus makronerne, og fordel halvdelen af dem i bunden af glassene. Top med et lag bagte rabarber og derefter et lag jordbærstykker. Læg et lag vaniljecreme over. Gentag med at lægge endnu et lag makroner, rabarber og jordbær, og slut af med et lag vaniljecreme. Pynt triflierne med knuste makroner og mynte.
 
 
 
Læs mere om: