Forskellige serveringer af trifli i glas.
Mad

Rabarber- og jordbærtrifli med makroner og vaniljecreme

12. juni 2015
af Madredaktionen
En trifli kan tilpasses den frugt, du har og bedst kan lide. Husk at smage til og justere mængden af sukker, alt efter hvilken type frugt du anvender.
15 min6 personer
Tid i alt 45 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 400 g rabarber
  • 100 g rørsukker
  • 300 g jordbær

VANILJECREME

  • 3 dl piskefløde
  • 2 spsk. flormelis
  • korn af ½ vaniljestang

TIL SERVERING

  • 100 g makroner
  • frisk mynte

Sådan laver du rabarber- og jordbærtrifli med makroner og vaniljecreme

  1. Tænd ovnen på 125°.
  2. Rens rabarberne, og skær dem i stykker på ca. 3 cm. Bland dem med sukker i et ovnfast fad, og bag dem i ovnen i ca. 15 minutter, til de er møre. Lad dem køle helt af.
  3. Rens jordbærrene, og skær dem i små stykker.

PRØV OGSÅ: Kold rabarber-æble-suppe

VANILJECREME

  1. Pisk fløde sammen med flormelis og vaniljekorn til en let creme.

SERVERING

  1. Find 4-6 høje portionsglas frem, og anret triflien direkte i glassene sådan her: Knus makronerne, og fordel halvdelen af dem i bunden af glassene.
  2. Top med et lag bagte rabarber og derefter et lag jordbærstykker.
  3. Læg et lag vaniljecreme over. Gentag med at lægge endnu et lag makroner, rabarber og jordbær, og slut af med et lag vaniljecreme.
  4. Pynt triflierne med knuste makroner og mynte.

PRØV OGSÅ: Rabarberkage med marengslåg

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også