profiteroles
Mad

Profiteroles med chokolade og vaniljeis

16. marts 2023
af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Her får du opskriften på lækre profiteroles med chokolade og vaniljeis. De er perfekte til middagsselskabet! Imponer dine gæster og få opskriften her.
20 min8 personer
Tid i alt 40 min

Profiteroles

  • 2½ dl sødmælk
  • 125 g smør
  • 1 knsp. salt
  • 2½ dl hvedemel
  • 4 store æg

Chokoladesauce

  • 200 g mørk chokolade, ca. 60 %
  • 2 dl piskefløde
  • 1 tsk. smør

Endvidere

  • 1 l god vaniljeis

Sådan gør du - Opskrift på profiteroles med chokoladesauce og vaniljeis

  1. Profiteroles: Kom mælk og smør i en gryde, og varm det op, så smørret smelter. Det skal ikke koge.
  2. Pisk salt og mel i, så det bliver til en stor melbolle. Pisk i massen i et par minutter over middel varme.
  3. Tag gryden af varmen, og pisk æggene i dejen et ad gangen. Pisk, så dejen bliver blank og helt samlet.
  4. Fyld dejen i en sprøjtepose. Klip hul i posen, og sprøjt 16-24 små kager ud på bagepapir på en bageplade.
  5. Bag dine profiteroles ved 210° i 15-20 minutter. Lad dem køle af på pladen.
  6. Chokoladesauce: Smelt imens chokoladen med fløde og smør over vandbad.
  7. Flæk de små profitorolles, og fyld dem med vaniljeis. Anret dem i dybe tallerkener, og top dem med chokoladesauce. Servér straks!

Profiterols til gæsterne

Det her er simpelthen altid skønt at få serveret. Vi ELSKER disse syndige små bomber!

Du kan lave din dej tidligt på dagen, fylde den i en sprøjtepose og opbevare den ved stuetemperatur i et par timer. Bag gerne dine profiteroles, mens I spiser forret. Har du ikke helt nok is i maven til det, så bag dem om morgenen, og sæt dem på en rist i køkkenet. De er stadigvæk skønne.

Prøv også opskriften på profiteroles med blåbær, lavendel og hvid chokolade her:

Hvad er profiterols?

Navnet betyder 'lille belønning', og det må man sige, at de små vandbakkelser med creme og chokolade i sandhed er.

Er du bange for at kaste dig ud i vandbakkelserne, er det nok, fordi du har hørt skrækhistorier om, hvor svært det kan være. Men så længe du IKKE åbner lågen til ovnen, imens de bager, så skal alt nok gå.

Kast dig endlig ud i det!

Den perfekte gæstemenu

Står du og skal kreere en lækker middagsmenu til dine gæster, er profiteroles den perfekte dessert. Den er let og luftig, men stadig sød og syndig.

Til hovedret kan du servere entrecote med urte-bearnaise og grønne bønner, og forretten kan bestå af foie gras-terrine. Herunder får du opskrifterne samt en helt genial tidsplan og indkøbsliste.

Læs også