Peanutbutterkiks
Desserter

Peanutbutterkiks

af Camilla Zarah Lawes 16. november 2018
Foto: Betina Hastoft
De her kiks er virkelig lækre. Og helt perfekt som en lille værtindegave pakket fint i en pose. Nyd de sprøde kiks, som de er, eller knus dem og brug som drys på is. Her får du ospkriften på sprøde og lækre peanutbutterkiks
10 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 70 g peanuts
  • 125 g blødt smør
  • 100 g farin
  • 1 æg
  • 1 tsk. vaniljeekstrakt
  • 270 g hvedemel

DRYS

  • 20 g peanuts

Opskrift - sådan laver du peanutbutterkiks

Ca. 30 stk.   1. Hak nødderne fint og rør dem med smør og farin til en ensartet masse. Tilsæt æg og vanilje. Sigt mel i og saml massen til en fast dej.   2. Rul dejen fladt ud mellem to stykker bagepapir, til dejen er 3 mm tyk. Lad dejen sætte sig i køleskabet i 30 min.    3. Varm ovnen op til 160°.   4. Skær dejen ud i aflange stykker på 2 x 20 cm og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Hak 20 g peanuts groft og drys dem på dejen. Bag kiksene i 10-12 min., til de er gyldne.   PRØV OGSÅ: Trøfler med kaffe  

Andre lækre opskrifter