Desserter

Passionsfrugtmousse

af Mai Knauer 22. august 2014
Passionsfrugtmousse er en lidt anderledes og syrlig mousse, som smelter på tungen

Passionsfrugtmousse til 4 personer

INGREDIENSER TIL PASSIONSFRUGTMOUSSE

3 blade husblas 2 modne passionsfrugter ½ dl friskpresset appelsinsaft 1 spsk. friskpresset citronsaft 4 dl piskefløde 3 spsk. flormelis korn af ½ vaniljestang  

TIL SERVERING

1 moden passionsfrugt  

Opskrift - sådan laver du passionsfrugtmousse

  1. Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 minutter. Skær passionsfrugterne i halve, og skrab saft og kerner ud med en ske. Tilsæt appelsin- og citronsaft, og blend det hele i 10 sekunder i en blender eller minihakker. Pres massen igennem en finmasket si, så du får en glat puré uden kerner. Pisk fløden til skum sammen med flormelis og vaniljekorn. Tag husblassen op af vandet, og smelt den i en varmefast skål over vandbad. Hæld den smeltede husblas i passionsfrugtpuréen i en tynd stråle, mens du rører i blandingen hele tiden. Vend passionsfrugtpuréen i flødeskummet med en ske eller dejskraber, og fordel moussen i 4 portionsglas. Stil dem på køl i 2-3 timer.   2. Servering: Halvér passionsfrugten, og skrab saft og kerner ud med en ske. Pynt med lidt frisk passionsfrugt på toppen af hver anretning.   TIP: Dryp evt. lidt sirup eller flydende honning over moussen for at tilføre ekstra sødme.   PRØV OGSÅ: Chokolademousse classic