Desserter

Pandekager med nøddeskum og karamel

af Camilla Zarah Lawes 21. oktober 2010
Foto: Lars Ranek
Pandekager opskrift: Den lækre smag af citrusskal i pandekagerne, suppleres perfekt af nøddeskum og karamel

Pandekager med nøddeskum og karamel til 6 personer

 

DEJ TIL PANDEKAGER2 æg40 rørsukker40 g brunet smør50 g italiensk hvedemelfintrevet skal af ½ appelsinfintrevet skal af ½ citronskalkorn af ¼ stang vanilje2 dl mælksolsikkeolie + lidt smør til stegning

NØDDESKUM TIL PANDEKAGER½ liter piskefløde2 spsk. flormelis2 spsk. karamelristede grofthakkede valnøddekerner til pynt

KARAMEL TIL PANDEKAGER120 g sukker2 dl kogende vand1-2 spsk. amarettosirup (kan udelades)50 g ristede grofthakkede valnøddekerner (gem lidt til pynt)

DRYS TIL PANDEKAGERvalnødder

Opskrift - sådan laver du pandekager med nøddeskum og karamel

1. Pisk æggene godt med sukkeret. Tilsæt smørret, og rør godt. Bland mel, appelsinskal, citronskal og vaniljekorn i dejen, og rør godt. Tilsæt mælken, og rør, til dejen er ensartet. Lad den hvile i 30 minutter.

2. Varm en pande op med lidt olie og smør. Hæld dejen ud på panden i et tyndt lag. Bag pandekagen 1-2 minutter, til den er let gylden i kanten, og vend den. Læg de bagte pandekager i en stabel, drys med lidt sukker mellem hver, og hold dem lune.

3. Lav dernæst karamellen: Hæld sukkeret i en gryde. Lad det smelte langsomt, og hæld vand på (pas på, det sprøjter, så brug evt. et grydelåg som skjold). Kog karamellen, til den er smeltet og jævn - det tager ca. 6 minutter. Tilsæt amarettosirup, og lad det køle let af.

3. Pisk fløden til skum. Smag til med flormelis, og vend forsigtigt lidt karamel og hakkede valnødder i.

4. Læg 3 spsk. nøddeskum på pandekagerne, og fold den som en trekant; hæld karamel over, og drys med nødder. Servér straks.

PRØV OGSÅ: Pandekager med 3 slags fyld