Desserter

Pandekager med nøddeskum og karamel

Pandekager opskrift: Den lækre smag af citrusskal i pandekagerne, suppleres perfekt af nøddeskum og karamel

Pandekager med nøddeskum og karamel til 6 personer

 

DEJ TIL PANDEKAGER
2 æg
40 rørsukker
40 g brunet smør
50 g italiensk hvedemel
fintrevet skal af ½ appelsin
fintrevet skal af ½ citronskal
korn af ¼ stang vanilje
2 dl mælk
solsikkeolie + lidt smør til stegning

NØDDESKUM TIL PANDEKAGER
½ liter piskefløde
2 spsk. flormelis
2 spsk. karamel
ristede grofthakkede valnøddekerner til pynt

KARAMEL TIL PANDEKAGER
120 g sukker
2 dl kogende vand
1-2 spsk. amarettosirup (kan udelades)
50 g ristede grofthakkede valnøddekerner (gem lidt til pynt)

DRYS TIL PANDEKAGER
valnødder

Opskrift - sådan laver du pandekager med nøddeskum og karamel

1. Pisk æggene godt med sukkeret. Tilsæt smørret, og rør godt. Bland mel, appelsinskal, citronskal og vaniljekorn i dejen, og rør godt. Tilsæt mælken, og rør, til dejen er ensartet. Lad den hvile i 30 minutter.

2. Varm en pande op med lidt olie og smør. Hæld dejen ud på panden i et tyndt lag. Bag pandekagen 1-2 minutter, til den er let gylden i kanten, og vend den. Læg de bagte pandekager i en stabel, drys med lidt sukker mellem hver, og hold dem lune.

3. Lav dernæst karamellen: Hæld sukkeret i en gryde. Lad det smelte langsomt, og hæld vand på (pas på, det sprøjter, så brug evt. et grydelåg som skjold). Kog karamellen, til den er smeltet og jævn - det tager ca. 6 minutter. Tilsæt amarettosirup, og lad det køle let af.

3. Pisk fløden til skum. Smag til med flormelis, og vend forsigtigt lidt karamel og hakkede valnødder i.

4. Læg 3 spsk. nøddeskum på pandekagerne, og fold den som en trekant; hæld karamel over, og drys med nødder. Servér straks.

PRØV OGSÅ: Pandekager med 3 slags fyld

Læs mere om: