Pandekager med brombærflødeskum og bær
Mad

Pandekager med brombærflødeskum og bær

25. oktober 2018
af Timm Vladimir
Foto: Columbus Leth
Pandekager er en crowdpleaser for børn og alle andre. Du behøver ingen anledning for at servere dem. Her får du opskriften på pandekager med brombærflødeskum og bær
Tid i alt 20 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 200 g hvedemel
  • 5 dl mælk
  • 3 store æg
  • ½ tsk. salt
  • 50 g smør
  • smør til stegning

BROMBÆRFLØDESKUM

  • 5 dl piskefløde
  • 150 g friske brombær
  • 1 spsk. sukker
  • saft og skal af ½ usprøjtet citron

TIL SERVERING

  • 350 g blandede bær, f.eks. brombær og hindbær

Pandekager med brombærflødeskum og bær (12-14 stk.)

  1. Blend mel, mælk, æg, salt og smeltet smør sammen i en blender, til dejen er helt jævn og uden klumper. Lad den hvile i 15 minutter.
  2. Steg 12-14 tynde pandekager i smør på en pande, til de er gyldne på begge sider.
  3. Brombærflødeskum: Pisk fløden til skum. Skyl brombær, og mos dem i en skål sammen med sukker, citronsaft og fintrevet citronskal. Fold flødeskummet sammen med brombærmosen.
  4. Servering: Fordel brombærflødeskummet på pandekagerne, rul dem sammen, og læg også lidt på toppen. Pynt med bær.

Læs også