Pandekager med brombærflødeskum og bær
Desserter

Pandekager med brombærflødeskum og bær

af Timm Vladimir 25. oktober 2018
Foto: Columbus Leth
Pandekager er en crowdpleaser for børn i alle aldre. Og heldigvis behøver du ingen anledning for at servere dem i utide. Her får du opskriften på pandekager med brombærflødeskum og bær
Tid i alt 20 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 200 g hvedemel
  • 5 dl mælk
  • 3 store æg
  • ½ tsk. salt
  • 50 g smør
  • smør til stegning

BROMBÆRFLØDESKUM

  • 5 dl piskefløde
  • 150 g friske brombær
  • 1 spsk. sukker
  • saft og skal af ½ usprøjtet citron

TIL SERVERING

  • 350 g blandede bær, f.eks. brombær og hindbær

Opskrift - sådan laver du pandekager med brombærflødeskum og bær (12-14 stk.)

  1. Blend mel, mælk, æg, salt og smeltet smør sammen i en blender, til dejen er helt jævn og uden klumper. Lad den hvile i 15 minutter. Steg 12-14 tynde pandekager i smør på en pande, til de er gyldne på begge sider.   2. BROMBÆRFLØDESKUM: Pisk fløden til skum. Skyl brombær, og mos dem i en skål sammen med sukker, citronsaft og fintrevet citronskal. Fold flødeskummet sammen med brombærmosen.   3. SERVERING: Fordel brombærflødeskummet på pandekagerne, rul dem sammen, og læg også lidt på toppen. Pynt med bær.   PRØV OGSÅ: Pandekager med 3 slags fyld