pandekager
Desserter

Pandekager - lækre og tynde

af Louise Dandanell Ørsted 24. februar 2009
foto Bjørn Jakobsen
Pandekager smager bedst, når de er helt papirtynde. Denne opskrift giver de lækreste og tyndeste pandekager, som kan fyldes med lige præcis dét, du bedst kan lide
20 personer
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 250 g mel
  • ½ tsk salt
  • 4 æg
  • 6 dl mælk
  • ½ dl olie eller smeltet smør
  • Smør til stegning
  • Lidt sukker

Der er ikke noget bedre end en hel stabel af papirtynde pandekager. Og lige meget om du er til dem med is, dem med syltetøj eller sukker, så er denne opskrift på lækre, tynde pandekager helt perfekt.

Og heldigvis er de nemme at lave, så hele familien kan være med.

Det tager cirka en halv time + hviletid at bage pandekager, og denne portion giver cirka 20 stk.

Opskrift - sådan laver du pandekager

Prøv også denne opskrift på amerikanske pandekager

 

1. Bland mel og salt sammen i en skål. Pisk æggene sammen med mælken i en anden skål. Pisk mælkeblandingen i melet, og lad dejen hvile i 20 min.

2. Rør dejen til pandekagerne sammen med ½ dl fedtstof.

3. Brun lidt smør på en pande. Hæld dejen på og drej panden rundt, så dejen fordeler sig i et tyndt lag ud over hele panden. Vend, når pandekagen er gylden i kanten.

4. Steg den færdig og lav papirstynde pandekager, til der ikke er mere dej. Drys sukker mellem hver pandekage i stablen.

5. Server pandekagerne som dessert med is og syltetøj eller server dem som en lidt syndig aftensmad.