
Desserter
Pan d’epices (fransk krydderkage)
31. oktober 2014af Redaktionen
Denne kage er nærmest som et sødt brød og kan også sættes frem på morgenbordet.
Pan d’epices (fransk krydderkage) til 8 personer
INGREDIENSER 50 g smør skal af 1 usprøjtet appelsin 350 g honning 2½ dl vand 1 æg 450 g hvedemel 50 g grahamsmel 2½ tsk. bagepulver 2 tsk. stødt ingefær ¼ tsk. stødte nelliker 2 tsk. stødt kanel ½ tsk. stødt sort peber 1 tsk. salt 1 stor springform eller 1 stor rugbrødsformOpskrift - sådan laver du Pan d’epices (fransk krydderkage)
1. Tænd ovnen på 185°. Skær smørret i små tern. Riv appelsinskallen fint. Pisk smørret sammen med ca. 1 spsk. revet appelsinskal, honning, vand og æg i en stor skål med en elpisker. Bland de 2 slags mel, bagepulver, krydderier og salt godt sammen i en skål. Tilsæt smørblandingen, og rør det sammen til en jævn dej. 2. Beklæd en springform med bagepapir, som er smurt med lidt smør. Hæld dejen i formen, og bank den på plads ved at slå springformen ned i bordet. Bag kagen i ovnen i 50-60 minutter. Tjek med et grillspyd eller lignende: Der må ikke hænge våd dej ved, når du prikker midt i kagen. Lad kagen afkøle i formen på en bagerist. Skær den i tykke skiver, og servér med f.eks. julegløgg eller kaffe. TIP Læg nogle laurbærblade på toppen af dejen, og bag dem med som dekoration og smags-givere. PRØV OGSÅ: Cookies med tranebær og chokolade