Pan d’epices (fransk krydderkage)
Brød og bagværk

Pan d’epices (fransk krydderkage)

31. oktober 2014
af Redaktionen
Denne kage er nærmest som et sødt brød og kan også sættes frem på morgenbordet.

Pan d’epices (fransk krydderkage) til 8 personer

INGREDIENSER50 g smørskal af 1 usprøjtet appelsin350 g honning2½ dl vand1 æg450 g hvedemel50 g grahamsmel2½ tsk. bagepulver2 tsk. stødt ingefær¼ tsk. stødte nelliker2 tsk. stødt kanel½ tsk. stødt sort peber1 tsk. salt1 stor springform eller 1 stor rugbrødsform

Opskrift - sådan laver du Pan d’epices (fransk krydderkage)

1. Tænd ovnen på 185°. Skær smørret i små tern. Riv appelsinskallen fint. Pisk smørret sammen med ca. 1 spsk. revet appelsinskal, honning, vand og æg i en stor skål med en elpisker. Bland de 2 slags mel, bagepulver, krydderier og salt godt sammen i en skål. Tilsæt smørblandingen, og rør det sammen til en jævn dej. 2. Beklæd en springform med bagepapir, som er smurt med lidt smør. Hæld dejen i formen, og bank den på plads ved at slå springformen ned i bordet. Bag kagen i ovnen i 50-60 minutter. Tjek med et grillspyd eller lignende: Der må ikke hænge våd dej ved, når du prikker midt i kagen. Lad kagen afkøle i formen på en bagerist. Skær den i tykke skiver, og servér med f.eks. julegløgg eller kaffe. TIPLæg nogle laurbærblade på toppen af dejen, og bag dem med som dekoration og smags-givere. PRØV OGSÅ: Cookies med tranebær og chokolade

Læs også