påskeæg
Desserter

Påskeæg - 3 skønne opskrifter

af Odense Marcipan 8. februar 2022
Påskeæg hører påsken til. Og de lækre æg er faktisk nemme selv at lave. Og så smager det bare meget bedre end dem du køber. Her får du 3 opskrifter på hjemmelavede påskeæg. Det med nougatcrunch, det med citronlikør og hvid chokolade og voksenudgaven med rom og svesker. God fornøjelse

PÅSKEÆG MED NOUGATCRUNCH

  • 50 g brændte mandler
  • 100 g nougat
  • 400 g Original Odense Marcipan
  • 200 g lys overtræk eller mælkechokolade
  • Lidt smeltet hvid chokolade
  • Lidt finthakkede brændte mandler til pynt

PÅSKEÆG MED CITRONLIKØR OG HVID CHOKOLADE

  • 400 g Original ODENSE Marcipan
  • 1/2 dl limoncello (citronlikør)
  • 1 tsk. revet citronskal
  • 1 dl flormelis
  • 200 ODENSE Mørk Overtræk
  • 100 g ODENSE Hvid Chokolade
  • 1 tsk. revet citronskal

PÅSKEÆG MED SVESKER OG ROM

  • 100 g svesker
  • 3 spsk. appelsinsaft
  • 3 spsk. mørk rom
  • 400 g Original Odense Marcipan
  • 1 tsk. fintrevet appelsinskal af en usprøjtet appelsin
  • 225 g mørk overtræk eller chokolade
  • Lidt revet appelsinskal

PÅSKEÆG MED NOUGATCRUNCH

Påskeæg med nougatcrunch er nemme at lave, og så smager de vildt godt. Lav dem til dine børn eller med dine børn. Alle kan være med. Og så er det jo virkelig sejt at give hjemmelavede påskeæg til dem, man har drevet gæk med.

Opskrift - Sådan laver du påskeæg med nougatcrunch

  1. Hak de brændte mandler groft. Bland dem med nougat og tril massen til 10 små kugler. 
  2. Sæt dem i fryseren i 20-30 minutter eller til de er frosne.
  3. Del marcipanen i 10 stykker og tryk dem let flade. Form dem om den iskolde nougat som påskeæg og læg dem på bagepapir.
  4. Smelt chokoladen over vandbad og overtræk æggene. Fyld det hvide chokolade i en lille sprøjtepose eller en frysepose. Klip et lille hul og lav mønstre på æggene. Drys med lidt hakkede, brændte mandler, inden chokoladen er størknet.
  5.  Lad chokoladen sætte sig og servér dine påskeæg kølige eller fra køleskab.

PÅSKEÆG MED CITORNLIKØR OG HVID CHOKOLADE

Påskeæg med citronlikør giver en lidt anderledes smag til de ellers klassiske påskeæg. Dine gæster vil med garanti elske dem!

Opskrift - Sådan laver du påskeæg med citronlikør og hvid chokolade

  1. Rør marcipanen med limoncello eller anden citronlikør, citronskal og flormelis. Form marcipanen til 12 æg, brug gerne lidt flormelis på hænderne, og sæt dem på bagepapir.
  2. Smelt overtræk over vandbad eller temperer chokoladen. Overtræk æggene med chokoladen og sæt dem på bagepapir.
  3. Smelt den hvide chokolade forsigtigt over vandbad, og fyld den i en sprøjtepose. Sprøjt tynde striber af hvid chokolade på de størknede æg.
  4. Drys med en smule revet citronskal. Servér æggene når chokoladen er stivnet.

PÅSKEÆG MED SVESKER OG ROM

Påskeæg med svesker og rom smager skønt. Men husk, de er kun til voksne, da de indeholder alkohol. Nyd dem til kaffen, eller giv dem som en fin værtindegave.

Opskrift - Sådan laver du påskeæg med svesker og rom

  1. Klip sveskerne i små stykker (eller hak dem). Kom dem i en skål med appelsinsaft og rom, tildæk dem og lad dem trække i 10-15 minutter.
  2. Ælt marcipanen med appelsinskal og svesker. Rul marcipanen til en rulle og del den i 8 stykker og form dem til æg.
  3. Smelt chokoladen over vandbad og overtræk påskeæggene. Sæt dem på bagepapir og fyld resten af den smeltede chokolade i en sprøjtepose eller en frysepose med et lille, hul i. Dekorér æggene med chokoladen og drys med appelsinskal.
  4. Servér ved stuetemperatur eller køligere