Desserter

Opskrift: Kanelsnegle i fad

Kanelsnegle med kardemomme smager himmelsk, og du kan nemt bage dem i et fad eller som et brydebrød. Det er hyggeligt at brække en af de luftige, bløde og søde snegle af og nyde den, mens den endnu er lun!

Antal personer: 12

DET SKAL DU BRUGE TIL KANELSNEGLE I FAD:

50 g gær
2½ dl økologisk sødmælk
100 g smeltet smør
2 æg
4 spsk. rørsukker
1 knsp. salt
1 spsk. kardemomme
400-500 g hvedemel

FYLD TIL KANELSNEGLE:

120 g smør
3 spsk. rørsukker
1 spsk. kanel

GLASUR TIL KANELSNEGLE:

200 g flormelis
1 spsk. blødt smør
Lidt kogende vand
Evt. en smule kakaopulver

Hvis du er vild med kanelsnegle i fad, vil du helt sikker også elske disse kardemommensnurrer!

Opskrift: Sådan laver du kanelsnegle i fad 

  1. Smuldr gæren ud i en stor skål. Lun mælken, og rør den i gæren sammen med smørret.
  2. Pisk æggene i dejen, ét ad gangen, og tilsæt sukker, salt og kardemomme.
  3. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen, og ælt til en glat, smidig dej.
  4. Lad dejen til dine kanelsnegle hæve til dobbelt størrelse et lunt sted.
  5. Ælt dejen på et meldrysset bord. Del den i to portioner, og rul hver ud til et rektangel på ca. 20 x 25 cm.
  6. Rør ingredienserne til fyldet sammen, og fordel det på hver af de to dejplader. Rul dem til lange pølser, og skær dine kanelsnegle ud - ca 4 cm i tykkelse.
  7. Smør et stort fad, eller beklæd en bradepande med bagepapir, og sæt dine kanelsnegle ved siden af hinanden med lidt mellemrum imellem.
  8. Pensl med mælk, og bag sneglene i en 200° varm ovn i 10-12 minutter, til de er gyldne.
  9. Rør glasuren sammen, og kom lidt på hver snegl.

Prøv også de lækreste kanelsnegle med chokolade og marcipan