kanelsnegle i fad med kardemomme
Desserter

Opskrift: Kanelsnegle i fad

22. april 2020
Onsdag, 22. april 2020 - 13:23 Udgivet første gang den 13. janauar 2012 - af Camilla Zarah Lawes. Foto: Line Falck.
Kanelsnegle med kardemomme smager himmelsk, og du kan nemt bage dem i et fad eller som et brydebrød. Det er hyggeligt at brække en af de luftige, bløde og søde snegle af og nyde den, mens den endnu er lun!
12 personer

DET SKAL DU BRUGE TIL KANELSNEGLE I FAD:

  • 50 g gær
  • 2½ dl økologisk sødmælk
  • 100 g smeltet smør
  • 2 æg
  • 4 spsk. rørsukker
  • 1 knsp. salt
  • 1 spsk. kardemomme
  • 400-500 g hvedemel

FYLD TIL KANELSNEGLE:

  • 120 g smør
  • 3 spsk. rørsukker
  • 1 spsk. kanel

GLASUR TIL KANELSNEGLE:

  • 200 g flormelis
  • 1 spsk. blødt smør
  • Lidt kogende vand
  • Evt. en smule kakaopulver

Hvis du er vild med kanelsnegle i fad, vil du helt sikker også elske disse kardemommensnurrer!

Opskrift: Sådan laver du kanelsnegle i fad 

  1. Smuldr gæren ud i en stor skål. Lun mælken, og rør den i gæren sammen med smørret.
  2. Pisk æggene i dejen, ét ad gangen, og tilsæt sukker, salt og kardemomme.
  3. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen, og ælt til en glat, smidig dej.
  4. Lad dejen til dine kanelsnegle hæve til dobbelt størrelse et lunt sted.
  5. Ælt dejen på et meldrysset bord. Del den i to portioner, og rul hver ud til et rektangel på ca. 20 x 25 cm.
  6. Rør ingredienserne til fyldet sammen, og fordel det på hver af de to dejplader. Rul dem til lange pølser, og skær dine kanelsnegle ud - ca 4 cm i tykkelse.
  7. Smør et stort fad, eller beklæd en bradepande med bagepapir, og sæt dine kanelsnegle ved siden af hinanden med lidt mellemrum imellem.
  8. Pensl med mælk, og bag sneglene i en 200° varm ovn i 10-12 minutter, til de er gyldne.
  9. Rør glasuren sammen, og kom lidt på hver snegl.

Prøv også de lækreste kanelsnegle med chokolade og marcipan

Andre lækre opskrifter