Kanelsnegle i fad
Mad

Opskrift: Kanelsnegle i fad

17. marts 2023
Onsdag, 22. april 2020 - 13:23 Udgivet første gang den 13. janauar 2012 - af Camilla Zarah Lawes. Foto: Line Falck.
Kanelsnegle med kardemomme smager himmelsk, og du kan nemt bage dem i et fad eller som et brydebrød. Det er hyggeligt at brække en af de luftige, bløde og søde snegle af og nyde den, mens den endnu er lun!
10 min12 personer
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE TIL KANELSNEGLE I FAD

  • 50 g gær
  • 2½ dl økologisk sødmælk
  • 100 g smeltet smør
  • 2 æg
  • 4 spsk. rørsukker
  • 1 knsp. salt
  • 1 spsk. kardemomme
  • 400-500 g hvedemel

FYLD TIL KANELSNEGLE

  • 120 g smør
  • 3 spsk. rørsukker
  • 1 spsk. kanel

GLASUR TIL KANELSNEGLE

  • 200 g flormelis
  • 1 spsk. blødt smør
  • Lidt kogende vand
  • Evt. en smule kakaopulver

Opskrift: Sådan laver du kanelsnegle i fad

Kanelsnegle er perfekte til eftermiddagskaffen, en tur i skoven eller til kageordningen på arbejdet. Når du bager sneglene i fad bliver de ekstra bløde og lækre. Prøv opskriften her.

  1. Smuldr gæren ud i en stor skål. Lun mælken, og rør den i gæren sammen med smørret.
  2. Pisk æggene i dejen, ét ad gangen, og tilsæt sukker, salt og kardemomme.
  3. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen, og ælt til en glat, smidig dej.
  4. Lad dejen til dine kanelsnegle hæve til dobbelt størrelse et lunt sted.
  5. Ælt dejen på et meldrysset bord. Del den i to portioner, og rul hver ud til et rektangel på ca. 20 x 25 cm.
  6. Rør ingredienserne til fyldet sammen, og fordel det på hver af de to dejplader. Rul dem til lange pølser, og skær dine kanelsnegle ud - ca 4 cm i tykkelse.
  7. Smør et stort fad, eller beklæd en bradepande med bagepapir, og sæt dine kanelsnegle ved siden af hinanden med lidt mellemrum imellem.
  8. Pensl med mælk, og bag sneglene i en 200° varm ovn i 10-12 minutter, til de er gyldne.
  9. Rør glasuren sammen, og kom lidt på hver snegl.

God fornøjelse - vi er sikre på at kanelsneglene bliver et hit hos hele familien!

Hvis du er vild med kanelsnegle i fad, så vil du helt sikkert også kunne lide nogle af de her gode opskrifter på forskellige snegle og snurrer:

Læs også