Desserter

Opskrift: Chokoladekage med blød smørcreme

af Camilla Zarah Lawes 1. september 2021
Foto: Lars Ranek
Jeg elsker alle former for chokoladekage. Denne her er med kakao og en blød og heftig smørcreme. Nydes i store stykker. Mums
12 personer

Chokoladekage

  • 300 g sukker
  • 4 æg
  • Korn af 1 stang vanilje
  • 140 g smeltet smør
  • 150 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 90 g kakao

Smørcreme:

  • 70 g flormelis
  • ¼ dl kogende vand
  • 100 g blødt smør

Sådan laver du chokoladekage med smørcreme

  1. Pisk sukker og æg godt sammen. Tilsæt vaniljekornene, og pisk godt. Tilsæt det smeltede smør i en tynd stråle, mens du pisker. Bland hvedemel, bagepulver og kakao sammen, og sigt det i dejen. Vend det forsigtigt rundt til en ensartet dej. Beklæd en rugbrødsform på 1 liter med bagepapir; kom dejen i, og bag kagen ved 170° i 45 minutter. Afkøl kagen helt.
  2. Rør flormelis og kogende vand sammen. Pisk det bløde smør i til en lind masse, og fordel cremen over kagen.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

Andre lækre opskrifter