Desserter

Old school kanelbrød

Jeg synes, kanelbrød er fantastisk, og så er det sådan lidt gammeldags og mormoragtigt. Og lidt ligesom kanelsnegle, bare meget mere snasket og blødt.

Old school kanelbrød til 8 personer

 

DET SKAL DU BRUGE TIL KANELBRØD

1 dl sødmælk
50 g smør
25 g gær
1 æg
1 tsk. kanel
1 spsk. rørsukker
1 tsk. salt
ca. 250 g hvedemel

FYLD
80 g blødt smør
40 g farin
1 spsk. kanel

GLASUR
150 g flormelis
¼ dl kogende vand

ENDVIDERE
1 stk. 1-liters brødform

En hjemmebagt kanelbrød er helt fantastisk. Det er en klassisk kringle også. Få opskriften på en skøn kringle her

Opskrift - sådan laver du old school kanelbrød

1. Varm forsigtigt mælk og smør op i en gryde, til smørret er smeltet. Afkøl det til håndvarmt. Smuldr gæren ud i en stor skål, hæld mælkeblandingen på, og rør godt, til gæren er opløst. Tilsæt ægget, og sigt krydderierne og ¾ af hvedemelet i dejen. Rør det til en ensartet dej, og ælt dejen igennem med det sidste mel på et meldrysset bord. Lad dejen hæve et lunt sted med et klæde over i 30 minutter. Rør imens fyldet sammen.

2. Rul dejen ud med en kagerulle til en firkant på 20 x 30 cm, og fordel fyldet på dejen. Rul det til et brød, og kom det i en form foret med bagepapir. Klip hak ned i brødet, og lad det efterhæve et lunt sted i 30 minutter.

3. Bag brødet midt i en 200° varm ovn i 14 minutter. Tag det ud af formen (pas på, det er varmt), og bag det i yderligere 5 minutter.

4. Afkøl det varme kanelbrød, rør flormelis med lidt vand til en let tyktflydende glasur, og hæld den over brødet. Servér evt. brødet med lidt koldt smør.

Prøv også en anden klassiker - citronmåne
 

Læs mere om: