Nougat-islagkage med krokant og karamel
Mad

Nougat-islagkage med krokant og karamel

2. december 2021
af Maja Ambeck Vase
Foto: Columbus Leth
Er du vild med nougat-is, vil du elske denne islagkage. Den består af cremet mælkeis med knasende karamelliserede hasselnødder i flere lag samt saltet karamelsauce.
30 min
Tid i alt 4 t og 30 min

Det skal du bruge

  • 2 dl piskefløde
  • 2 dl minimælk
  • 125 g sukker
  • 1 nip salt
  • 1 springform, ca. 16 cm i diameter

Hasselnøddekrokant

  • 125 g hasselnødder
  • 125 g sukker
  • 1 nip salt

Karamelsauce

  • 1 dl piskefløde
  • 100 g sukker
  • 20 g smør
  • 1 nip salt

Nougat-islagkage med krokant & karamel

  1. HASSELNØDDEKROKANT: Rist hasselnødder i ovnen i 5-10 minutter ved 200°. Gnid hinderne af i et viskestykke. Hak nødderne. Smelt sukker til gylden karamel i en lille gryde ved middel varme. Tag gryden af varmen, og tilsæt hasselnødder og salt. Hæld massen ud på et stykke bagepapir, og afkøl. Hak massen fint.
  2. Rør fløde, mælk, sukker og salt sammen i en skål, til sukkeret er opløst. Kør massen på en ismaskine. Alternativt kan du komme massen i en skål og sætte den i fryseren – rør jævnligt, til isen har en passende konsistens. Beklæd springformen med bagepapir, og fordel 100 g hasselnøddekrokant i bunden og halvdelen af iscremen oven på. Fordel yderligere 100 g hasselnøddekrokant i et jævnt lag oven på iscremen, og læg så resten af iscremen ovenpå. Gem resten af krokanten til servering. Sæt islagkagen i fryseren natten over.
  3. KARAMELSAUCE: Varm fløden op, og sæt den til side. Smelt sukker til mørk karamel i en tykbundet gryde. Tag gryden af varmen, og rør smør og salt i. Rør den varme fløde i, lidt ad gangen. Smag til med salt. Lad karamelsaucen køle helt af. Pynt islagkagen med hasselnøddekrokant og lidt karamelsauce. Servér resten af karamelsaucen i en skål ved siden af.

Læs også