Nøddelagkage med moccacreme, brombær og blommer
Desserter

Nøddelagkage med moccacreme, brombær og blommer

af Timm Vladimir 14. oktober 2019
Foto: Columbus Leth
Sommerens saftige blommer passer perfekt til denne overdådige lagkage med brombær og moccacreme. Her får du opskriften på nøddelagkage med moccacreme, brombær og blommer.
35 min 4 personer

KAGEBUNDE

  • 175 g valnøddekerner
  • 4 æg
  • 150 g sukker
  • 100 g hvedemel
  • 1½ tsk. bagepulver
  • Springform, Ø ca. 20 cm

MOCCACREME

  • 4 dl piskefløde
  • 1 spsk. instant kaffepulver (gerne espresso)
  • 1 dl cremefraiche 38 %
  • 2 spsk. flormelis

TIL SERVERING

  • 4 blommer
  • 200 g brombær
  • 10 valnøddekerner

Opskrift - sådan laver du nøddelagkage med moccacreme, brombær og blommer 

  1. Kagebunde: Tænd ovnen på 180°. Blend 125 g af valnødderne i en foodprocessor til en mellemgrov rasp. Pisk æggene med sukker, til de er hvide og luftige. Sigt mel og bagepulver i, og vend valnødderaspen i. Hæld dejen i en smurt springform, og bag den i ovnen i ca. 35 minutter. Lad den køle helt af, og del den i 3 bunde.   2. Moccacreme: Rør kaffepulveret ud i fløden. Pisk blandingen til skum, og rør cremefraiche i. Smag til med flormelis.   3. Servering: Skyl og tør brombær. Skyl blommerne, og skær dem i små både. Fyld moccacreme, brombær og blommer mellem bundene, og gem de fineste stykker til toppen. Pynt med valnødder, og servér.   PRØV OGSÅ: Blommesnitter med crumbletop  

Andre lækre opskrifter