Desserter

Nøddelagkage med moccacreme, brombær og blommer

Sommerens saftige blommer passer perfekt til denne overdådige lagkage med brombær og moccacreme. Her får du opskriften på nøddelagkage med moccacreme, brombær og blommer.

Forberedelsestid: 25 min
Tilberedelsestid: 35 min
Antal personer: 4

KAGEBUNDE

175 g valnøddekerner
4 æg
150 g sukker
100 g hvedemel
1½ tsk. bagepulver
Springform, Ø ca. 20 cm

MOCCACREME

4 dl piskefløde
1 spsk. instant kaffepulver (gerne espresso)
1 dl cremefraiche 38 %
2 spsk. flormelis

TIL SERVERING

4 blommer
200 g brombær
10 valnøddekerner

Opskrift - sådan laver du nøddelagkage med moccacreme, brombær og blommer 

 
1. Kagebunde:
Tænd ovnen på 180°.
Blend 125 g af valnødderne i en foodprocessor til en mellemgrov rasp.
Pisk æggene med sukker, til de er hvide og luftige. Sigt mel og bagepulver i, og vend valnødderaspen i.
Hæld dejen i en smurt springform, og bag den i ovnen i ca. 35 minutter. Lad den køle helt af, og del den i 3 bunde.
 
2. Moccacreme:
Rør kaffepulveret ud i fløden. Pisk blandingen til skum, og rør cremefraiche i. Smag til med flormelis.
 
3. Servering:
Skyl og tør brombær.
Skyl blommerne, og skær dem i små både.
Fyld moccacreme, brombær og blommer mellem bundene, og gem de fineste stykker til toppen.
Pynt med valnødder, og servér.