Nøddebund med yoghurtcreme og friske bær
Desserter

Nøddebund med yoghurtcreme og friske bær

af Timm Vladimir 10. januar 2021
Foto: Columbus Leth
Nøddebund med frugt eller bær behøver ikke være svært eller tage tid. Kagen her er en simpel showstopper, der gør alle gæster glade. Få opskriften på en lækker nøddebund med yoghurtcreme og friske bær her
30 min 8 personer
Tid i alt 55 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 150 g mandler
  • 150 g hasselnøddekerner
  • 4 æggehvider
  • 200 g sukker
  • 1 springform, ca. 24 cm i diameter

YOGHURTCREME

  • 2½ dl piskefløde
  • 2½ græsk yoghurt 10 %
  • 2 tsk. vaniljesukker

TIL SERVERING

  • 350 g blandede bær, f.eks. hindbær og blåbær
  • 2 spsk. flormelis

Opskrift - sådan laver du nøddebund med yoghurtcreme og friske bær

  1. Tænd ovnen på 180°.
  2. Blend mandler og hasselnødder til fint mel i en foodprocessor.
  3. Pisk æggehviderne stive med en elpisker i en skål, og tilsæt sukker. Pisk, til sukkeret er opløst.
  4. Vend nøddemelet i æggehvidemassen med en dejskraber.
  5. Beklæd formen med bagepapir, og fordel dejen i den.
  6. Bag dejen i ca. 30 minutter. Lad nøddebunden køle helt af.
  7. YOGHURTCREME: Pisk fløden til let skum med elpiskeren, og vend yoghurt i med en ske. Smag til med vaniljesukker.
  8. SERVERING: Fordel yoghurtcremen på nøddebunden. Skyl og tør bærrene, og fordel dem oven på cremen. Sigt flormelis over kagen lige inden servering.

Andre lækre opskrifter