Desserter

Nøddebund med yoghurtcreme og friske bær

Det behøver ikke at være svært eller tage tid at lave en perfekt dessert. Kagen her er en simpel showstopper, der gør alle gæster glade. Få opskriften på en lækker nøddebund med yoghurtcreme og friske bær her

Forberedelsestid: 25 min
Tilberedelsestid: 30 min
Tid i alt: 55 min
Antal personer: 8

DET SKAL DU BRUGE

150 g mandler
150 g hasselnøddekerner
4 æggehvider
200 g sukker
1 springform, ca. 24 cm i diameter

YOGHURTCREME

2½ dl piskefløde
2½ græsk yoghurt 10 %
2 tsk. vaniljesukker

TIL SERVERING

350 g blandede bær, f.eks. hindbær og blåbær
2 spsk. flormelis

Opskrift - sådan laver du nøddebund med yoghurtcreme og friske bær

 

1. Tænd ovnen på 180°. Blend mandler og hasselnødder til fint mel i en foodprocessor. Pisk æggehviderne stive med en elpisker i en skål, og tilsæt sukker. Pisk, til sukkeret er opløst. Vend nøddemelet i æggehvidemassen med en dejskraber. Beklæd formen med bagepapir, og fordel dejen i den. Bag dejen i ca. 30 minutter. Lad nøddebunden køle helt af.
 
2. YOGHURTCREME: Pisk fløden til let skum med elpiskeren, og vend yoghurt i med en ske. Smag til med vaniljesukker.
 
3. SERVERING: Fordel yoghurtcremen på nøddebunden. Skyl og tør bærrene, og fordel dem oven på cremen. Sigt flormelis over kagen lige inden servering.