napoleonskage
Desserter

Napoleonskage med flødecreme og hindbær

af Camilla Biesbjerg Markussen og Trine Hahnemann 13. januar 2021
Foto: Betina Hastoft og Lars Ranek.
Napoleonskagen her er let og lige til at gå til. Men kagerne bliver bestemt ikke dårligere af den grund - tværtimod. Her får du opskriften på napoleonskage med flødecreme og hindbær

Napoleonskage med flødecreme og hindbær

  Tid: 25 minutter. Optøning, butterdej: 20 minutter. Bagetid: 15 minutter. Antal kager: 4   DET SKAL DU BRUGE   2 plader butterdej fra frost (225 g) 1½ spsk. flormelis 4 spsk. hindbær-rabarbermarmelade, fx fra Den gamle fabrik  

  FLØDECREME 3 dl piskefløde 3 spsk. flormelis korn af 1 vaniljestang   GLASUR 100 g flormelis 1-2 spsk. pasteuriseret æggehvide eller kogende vand 12 friske hindbær 2 spsk. usaltede pistacienødder   PRØV OGSÅ: Vild med napoleonskager? Så prøv også en sprød napoleonshat med marcipan og chokolade  

Opskrift - sådan laver du napoleonskage med flødecreme og hindbær

 
  1. Tag de frosne butterdejsplader ud af æsken, og lad dem tø op ved stuetemperatur i 20 minutter på en bageplade med bagepapir. Tænd ovnen på 200°.
  2. Sigt flormelis ud over butterdejspladerne i et jævnt lag. Læg et stykke bagepapir over butterdejen, og læg herefter en bageplade ovenpå, så butterdejen trykkes ned.
  3. Bag butterdejen i ovnen i 10 minutter.
  4. Fjern den øverste plade, og bag butter-dejen i 5 minutter mere, til den er sprød og gylden.
  5. Skær hver butterdejsplade ud i 4 lige store rektangler, så du får 8 stykker i alt.
  6. Afkøl dem på en bagerist.

Flødecreme:

Pisk piskefløde, flormelis og vaniljekorn til fast skum med en elpisker, dog uden at det bliver grynet.

Glasur og pynt:
  1. Smør hindbær-rabarber-marmelade på 4 af butterdejsstykkerne.
  2. Rør flormelis og æggehvide (eller kogende vand) sammen til en tyk glasur, og smør den på de 4 sidste stykker butterdej.
  3. Smør et tykt og højt lag flødecreme på butterdejsstykkerne med marmelade, og placér et butterdejsstykke med glasur ovenpå som låg.
  4. Saml resten af kagerne på samme måde, så der bliver 4 sammenlagte kager i alt. Pynt kagerne med halverede hindbær og finthakkede pistacienødder.
  PRØV OGSÅ: Kræmmerhuse med jordbær og flødeskum