napoleonskage
Desserter

Napoleonskage med flødecreme og hindbær

af Camilla Biesbjerg Markussen og Trine Hahnemann 5. august 2021
Foto: Betina Hastoft og Lars Ranek.
Napoleonskagen her er let og lige til at gå til. Men kagerne bliver bestemt ikke dårligere af den grund - tværtimod. Her får du opskriften på napoleonskage med flødecreme og hindbær
15 min 4 stk
Tid i alt 1 t og 0 min

Det skal du bruge

  • 2 plader butterdej fra frost (225 g)
  • 1½ spsk. flormelis
  • 4 spsk. hindbær-rabarbermarmelade

Flødecreme

  • 3 dl piskefløde
  • 3 spsk. flormelis
  • korn af 1 vaniljestang

Glasur

  • 100 g flormelis
  • 1-2 spsk. pasteuriseret æggehvide eller kogende vand
  • 12 friske hindbær
  • 2 spsk. usaltede pistacienødder

Opskrift - sådan laver du napoleonskage med flødecreme og hindbær

Tid: 25 minutter. Optøning, butterdej: 20 minutter. Bagetid: 15 minutter

  1. Tag de frosne butterdejsplader ud af æsken, og lad dem tø op ved stuetemperatur i 20 minutter på en bageplade med bagepapir. Tænd ovnen på 200°.
  2. Sigt flormelis ud over butterdejspladerne i et jævnt lag. Læg et stykke bagepapir over butterdejen, og læg herefter en bageplade ovenpå, så butterdejen trykkes ned.
  3. Bag butterdejen i ovnen i 10 minutter. Fjern den øverste plade, og bag butter-dejen i 5 minutter mere, til den er sprød og gylden.
  4. Skær hver butterdejsplade ud i 4 lige store rektangler, så du får 8 stykker i alt.
  5. Afkøl dem på en bagerist.
  6. FLØDECREME: Pisk piskefløde, flormelis og vaniljekorn til fast skum med en elpisker, dog uden at det bliver grynet.
  7. GLASUR OG PYNT: Smør hindbær-rabarber-marmelade på 4 af butterdejsstykkerne.
  8. Rør flormelis og æggehvide (eller kogende vand) sammen til en tyk glasur, og smør den på de 4 sidste stykker butterdej.
  9. Smør et tykt og højt lag flødecreme på butterdejsstykkerne med marmelade, og placér et butterdejsstykke med glasur ovenpå som låg.
  10. Saml resten af kagerne på samme måde, så der bliver 4 sammenlagte kager i alt. Pynt kagerne med halverede hindbær og finthakkede pistacienødder.

 

Herunder finder du flere lækre desserter