Desserter

Muffins med hvid chokolade og citron

af Camilla Zarah Lawes 22. marts 2022
Foto: Columbus Leth
En skøn dessert
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 2 æg
  • 100 g rørsukker
  • 100 g smeltet smør
  • 100 g hvid chokolade, smeltet
  • 1 tsk. bagepulver
  • 150 g hvedemel
  • 50 g hasselnødder uden skal, grofthakkede
  • fintrevet skal af 1 økologisk citron
  • små muffinforme

HVID CHOKOLADECREME:

  • 2½ dl cremefraiche 38 %
  • 100 g hvid chokolade, smeltet

PYNT:

  • frisk mynte

Pisk æg og sukker sammen til en lys masse, og tilsæt smør og chokolade, lidt ad gangen, mens du pisker. Bland bagepulver og mel sammen, sigt det i dejen, og rør forsigtigt, til du har en lind masse. Vend citronskal og hasselnødder i, og hæld dejen i formene. Bag kagerne i en 180° varm ovn i 10 minutter.
Rør cremefraichen med den smeltede hvide chokolade, og stil det på køl i mindst 2 timer. Pisk cremen op, og servér til de varme muffins.