Muffins med hindbær, kokos og ricottacreme
Mad

Muffins med hindbær, kokos og ricottacreme

19. juli 2017
af Marie Melchior
Foto: Betina Hastoft
Muffins med hindbær, kokos og ricottacreme. Tag dem med på picnic, bag dem til dine kolleger eller servér dem til en god kop eftermiddagste.

Muffins med hindbær og ricottacreme

Tid: 30 min. + ovntid: 15-20 min.
Antal: 10 stk.

1 vaniljestang
Skal af 1 usprøjtet citron
125 g blødt smør
100 g sukker
1 nip salt
1 æg
1 dl mælk
150 g hvedemel
1½ tsk. bagepulver
125 g hindbær
2 spsk. kokosmel
10 muffinforme

Ricottacreme:
Skal af 1 usprøjtet citron
2½ dl ricotta
3 spsk. flormelis

Til servering:
3-4 nektariner

Prøv også de uimodståelige muffins med rabarber

Sådan tilbereder du de lækre muffins:

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Riv skallen af citronen fint. Pisk smør, sukker, vaniljekorn, revet citronskal og salt sammen. Tilsæt æg og mælk, og pisk godt, til du får en ensartet masse. Tilsæt hvedemel og bagepulver, og rør dejen sammen med en ske, til den er jævn og uden klumper.

Fordel dejen i muffinforme. Tryk 3-4 hindbær ned i hver kage, og drys med kokosmel.

Bag kagerne ved 180° i 15-20 min., til de er netop gennembagte.

Ricottacreme:

Riv citronskallen, og rør den sammen med ricotta og flormelis. Justér smagen med mere flormelis eller citronskal.

Servér ricottacremen til kagerne sammen med nektariner skåret i tynde både.

Se også vores galleri herunder, hvor du med kun 1 dej kan lave 6 forskellige slags småkager

Læs også