Desserter

Muffins med abrikos og mandler

27. februar 2016
Af Camilla Zarah Lawes
Foto Betina Hastoft
De fine muffins med abrikos og mandler klæder ethvert kagebord - og så smager de vidunderligt

Portionen giver cirka 12 muffins

Ingredienser

300 g hvedemel

3 tsk bagepulver

110 g rørsukker

1 æg

2½ dl piskefløde

1 dl mælk

¾ dl solsikkeolie

2 spsk honning

1 vaniljestang

12 tørrede abrikoser

20 mandler

Sådan laver du muffins med abrikos og mandler

Bland mel, bagepulver, sukker og kornene fra vaniljestangen sammen. Stil til side.

Pisk æg med fløde og mælk, tilsæt olie og honning. Rør de to blandinger sammen

Skær abrikoserne i små terninger og hak mandlerne let groft.

Vend begge dele i dejen, og fordel den i smurte høje muffinforme.

Bag kagerne i en 175 grader varm ovn i 18-20 min. Afkøl let og tag dem ud af formene.