mini pavlova dessert
Desserter

Mini-pavlova med citron-mynte-sorbet

af Madredaktionen 8. november 2021
Udgivet første gang d. 2. juli 2015
At få serveret sin helt egen lille pavlova er en eksklusiv fornemmelse. Ikke mindst når det er en sprød pavlova, der så fint bærer på en syrlig sorbetkugle.
2 personer

PAVLOVA

  • 2 æggehvider
  • 1 tsk. eddike
  • 100 g flormelis
  • lidt sukker

SORBET

  • 2½ dl vand
  • 1 dl sukker
  • 1 dl citronsaft
  • 1 pasteuriseret æggehvide
  • 1 spsk. hakket mynte

PYNT

  • mynteblade
  • skal af ½ usprøjtet citron

Opskrift - Sådan laver du mini-pavlova med citron-mynte-sorbet

  1.  Pavlova: Pisk æggehviderne næsten stive. Tilsæt eddike, derefter flormelis, og pisk igen, til æggehviderne bliver seje. Kom marengsmassen i en sprøjtepose. Drys lidt sukker på en plade beklædt med bagepapir, og sprøjt marengsen ud i små cirkler på ca. 10 cm i diameter, der minder om en fuglerede. Bag minipavlovaerne i ovnen ved 100° i 2 timer.
  2. Sorbet: Kog vand og sukker sammen til en lage, ca. 3 minutter. Afkøl helt, og rør citronsaft i. Pisk æggehviden stiv, og vend den i citronlagen sammen med hakket mynte. Frys blandingen i en ismaskine. Har du ikke en ismaskine, kan du komme blandingen i en fryseegnet plastbeholder, som sættes i fryseren. Rør i blandingen ca. hver halve time, til den er fast, men ikke stivfrossen.  
  3. Servering af pavlova: Servér mini-pavlovaerne med 1 kugle citronsorbet i midten. Pynt med mynte og strimler af citronskal.