napoleonskage
Desserter

Mille-feuille (napoleonskage) med lakrids, citron og hindbær

af Timm Vladimir 6. april 2018
Foto: Columbus Leth
Du kender den måske bedst som napoleonskage, men uanset navnet smager den helt fabelagtigt. Her får du opskriften på mille-feuille med lakrids, citron og hindbær
12 min 6 personer
Tid i alt 42 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 rulle butterdej
  • 2 spsk. flormelis

LAKRIDSCREME

  • 1 æggeblomme
  • 15 g majsstivelse, f.eks. Maizena
  • 1 spsk. sukker
  • 1 spsk. lakridspulver
  • 2 dl piskefløde

TIL SERVERING

  • 1 dl lemoncurd
  • 200 g hindbær
  • 2 spsk. flormelis
  • 2 sprøjteposer med stjernetylle

Opskrift - sådan laver du mille-feuille (napoleonskage) med lakrids, citron og hindbær

1. Tænd ovnen på 200°. Skær butterdejen i 9 rektangler. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, prik dem med en gaffel, og sigt flormelis over. Bag dem i ovnen i ca. 12 minutter, til de er gyldne.   2. LAKRIDSCREME: Rør æggeblommen sammen med majsstivelse, sukker og lakridspulver i en skål. Bring fløden i kog, og hæld den i skålen under piskning. Hæld blandingen tilbage i gryden, og lad den simre let, til den tykner. Hæld cremen over i en ren skål, dæk den med husholdningsfilm, og sæt den på køl.   3. SERVERING: Pisk den kolde lakridscreme igennem, og fyld den i sprøjtepose. Fyld lemoncurd i den anden sprøjtepose. Fyld hullet i hindbærrene op med lemoncurd. Skær butterdejsskiverne over på midten, så der er 18 i alt. Sæt toppe af lakridscreme og hindbær på 12 af dem, og sæt dem oven på hinanden 2 og 2. Afslut med de resterende 6 butterdejsplader som låg. Sigt en smule flormelis over til sidst.   PRØV OGSÅ: Napoleonskage med vaniljecreme og rabarberkompot