Mazarin med vaniljeskum og bær
Desserter

Mazarin med vaniljeskum og bær

26. april 2019
9. maj 2014 - 7:18 - af Camilla Zarah Lawes, Foto: Bjørn Jakobsen
Du behøver ikke lede længere! Her er den perfekte dessert til, der selvfølgelig er helt ideel i bærsæsonen - men som også gør sig godt, når vi længes efter sol og sommer. Her får du en opskrift på en lækker mazarinkage med vaniljeskum og bær.

Mazarin med vaniljeskum og bær er den oplagte dessert, når du får gæster her til sommer. Mazarin er dejligt nem af lave, og du kan både bage bunden til din mazarin og lave vaniljeskum dagen før. Så skal du bare samle din mazarin inden servering.

Mazarin med vaniljeskum og bær

6 pers.Tid: ca. 1 time

Det skal du bruge til mazarin med vaniljeskum og bær250 g marcipan100 g koldt smør, skåret i terninger2 hele æg3 spsk hvedemelSmør og mandelflager til formen50 g mørk chokolade 

Vaniljeskum:1½ dl piskefløde200 g mascarponeKorn fra 1 stang vanilje4 spsk flormelisSkal fra ½ økocitron 

Pynt:150 g jordbær125 g hindbær125 g blåbær

Er mazarin din yndlingskage? Så må du ikke snyde dig selv for denne lækre opskrift på mazarinkage med chokolade

Sådan laver du mazarin med vaniljeskum og bær:

Riv marcipanen og rør den sammen med smør. Tilsæt æggene et af gangen. Pisk godt. Vend hvedemelet i dejen.

Smør en springform, diam. 20 cm, og drys den med mandelflager. Fordel dejen til din mazarin i formen, og bag bunden i 35 min. midt i en 175 grader varm ovn, til den er flot lysebrun.

Afkøl bunden helt, og pensl den med smeltet chokolade. Stil bunden til din mazarin koldt, så chokoladen sætter sig.

Pisk fløden og vend den forsigtigt med mascarpone, vaniljekorn, flormelis og citronskal. Stil cremen koldt, til den skal bruges.

Fordel cremen på bunden til din mazarin, og pynt den færdige mazarin med skivede jordbær samt hindbær og blåbær - eller hvad du har lyst til. 

Server mazarin med vaniljeskum og bær sammen med en dejlig kop te eller en god kop kaffe.