Mazarin med citronskum og sommerbær
Desserter

Mazarin med citronskum og sommerbær

Af Camilla Zarah Lawes 27. juli 2021
Den smager så godt og er super simpel at bage. Du kan variere fyldet og pynten, men bunden er under alle omstændigheder ganske vidunderlig.
4 personer
Tid i alt 40 min

Bunde

  • 250 g marcipan, revet
  • 125 g koldt smør skåret i terninger
  • 2 hele æg
  • 3 spsk. hvedemel
  • 75 g mandelflager

Citronskum

  • 2½ dl piskefløde
  • 200 g mascarpone
  • fintrevet skal af 1 økocitron
  • korn af ½ stang vanilje
  • 2 spsk. flormelis

Pynt

  • 125 g hindbær
  • 100 g blåbær
  • 100 g jordbær i kvarter
  • mynte

Endvidere

  • 4 forme på 8 cm

Opskrift - sådan laver du mazarin med citronskum og sommerbær

  1. Rør marcipanen sammen med smørret. Tilsæt æggene, ét ad gangen, og pisk godt. Vend hvedemel i dejen.
  2. Smør 4 små forme, og drys med mandelflager. Fordel dejen i formene, og drys let med mandelflager.
  3. Bag kagerne i 20-25 minutter midt i en 175° varm ovn, til de er flot lysebrune. Afkøl kagerne.
  4. Pisk fløden til skum, og vend det forsigtigt sammen med mascarpone, citronskal, vaniljekorn og flormelis. Kom skummet på kagerne, og pynt med blandet bær og mynte

 

Er du på udkig efter flere opskrifter på lækre desserter? Så se med her

Andre lækre opskrifter