Desserter

Mazarin med citronskum og sommerbær

Den smager så godt og er super simpel at bage. Du kan variere fyldet og pynten, men bunden er under alle omstændigheder ganske vidunderlig.

Mazarin med citronskum og sommerbær (4 store portioner)

INGREDIENSER

BUNDE
250 g marcipan, revet
125 g koldt smør skåret i
terninger
2 hele æg
3 spsk. hvedemel
75 g mandelflager

CITRONSKUM
2½ dl piskefløde
200 g mascarpone
fintrevet skal af 1 økocitron
korn af ½ stang vanilje
2 spsk. flormelis
 

PYNT
125 g hindbær
100 g blåbær
100 g jordbær i kvarter
mynte

ENDVIDERE
4 forme på 8 cm

Opskrift - sådan laver du mazarin med citronskum og sommerbær

1. Rør marcipanen sammen med smørret. Tilsæt æggene, ét ad gangen, og pisk godt. Vend hvedemel i dejen.

2. Smør 4 små forme, og drys med mandelflager. Fordel dejen i formene, og drys let med mandelflager.

3. Bag kagerne i 20-25 minutter midt i en 175° varm ovn, til de er flot lysebrune. Afkøl kagerne.

4. Pisk fløden til skum, og vend det forsigtigt sammen med mascarpone, citronskal, vaniljekorn og flormelis. Kom skummet på kagerne, og pynt med blandet bær og mynte

FLERE OPSKRIFTER MED MAZARIN

Mazarin med bagte abrikoser og vaniljeskum - Få opskriften her

Mazarin med æble og kanel - Få opskriften her

Læs mere om: