Desserter

Marengslagkage med hjemmelavet hindbærmarmelade

En sommerdrøm af en lagkage med blødt vaniljeflødeskum, syrlig-søde bær og smukke lyserøde farvetoner. Lavet af Ditte Julie Jensen fra "Den store Bagedyst". Her får du opskriften på en forrygende marengslagkage med hjemmelavet hindbærmarmelade

Marengslagkage med hjemmelavet hindbærmarmelade

Tid: 1 time. Bagetid: 1 time.
Antal personer: 8.
 
PINK MARENGSBUNDE
3 æggehvider (90 g)
90 g sukker
90 g flormelis
pink pastafarve
ca. 3 tsk. hindbærstøv
 
 
HINDBÆRMARMELADE
½ vaniljestang
200 g lyst rørsukker
100 g hindbærsaft og skal af 1 usprøjtet limefrugt
2 tsk. majsstivelse (Maizena)
1 spsk. vand
 
CHANTILLYCREME
1 vaniljestang
30 g flormelis
3 dl piskefløde
 
TIL SERVERING
300 g friske hindbærevt. stokroser eller andre spiselige blomster
 
PRØV OGSÅ: Marengslagkage med lakrids og bær
 

Opskrift - sådan laver du marengslagkage med hjemmelavet hindbærmarmelade

 
1. PINK MARENGSBUNDE: Pisk æggehviderne skummende, og tilsæt sukker lidt ad gangen, mens der piskes på fuld kraft. Når marengsmassen er fast og laver tydelige toppe, er den klar. Sigt flormelissen, og vend den i marengsmassen, så denne bliver glat og blank. Indfarv marengsen med lidt pink pastafarve. Kom marengsen i en sprøjtepose, og lav 3 ensartede bunde (18 cm i diameter) på bageplader beklædt med bagepapir. Drys hver bund med lidt hindbærstøv, og lad dem hvile i 15 minutter. Bag dem i ovnen ved 110° varmluft i 1 time. Lad bundene køle af på en bagerist.
 
2. HINDBÆRMARMELADE: Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Mas vaniljekornene sammenmed en smule af sukkeret. Kog vaniljesukker, sukker, hindbær, limesaft og fintrevet limeskal op, og lad det simre videre i ca. 10 minutter. Rør majsstivelse sammen med vand, og hæld det i marmeladen under konstant piskning, til det tykner. Tag gryden af varmen, og afkøl.
 
3. CHANTILLYCREME: Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Mas kornene sammen med flormelissen. Pisk fløden til flødeskum med en elpisker, og vend vaniljesukkeret i. Kom cremen i en sprøjtepose, og klip et lille hul.
 
4. SERVERING: Løft forsigtigt bundene af bagepapiret. Placér en marengsbund på et kagefad. Smør et tyndt lag hindbærmarmelade på bunden, og lav en kant af friske hindbær. Fyld midten op med chantillycreme. Gentag processen, og afslut med en marengsbund. Pynt med friske hindbær og evt. spiselige blomster.
 
Opskriften er fra den kommende bog “Tid til kage” af Ditte Julie Jensen fra “Den Store Bagedyst”. Bogen udkommer den 17. august 2017 (Gyldendal).