Marcipanrulle med solbær og hvid chokolade
Desserter

Marcipanrulle med solbær og hvid chokolade

15. november 2019
af Cecilia Fahlström
Foto: Stine Christiansen
Hvis du er rigtig overskudsagtig, laver du marcipanen fra bunden, men hvis tiden er knap, kan en købeversion altså også bruges.
 

Opskrift - sådan laver du marcipanrulle med solbær og hvid chokolade

Tid: 30 minutter Ovntid: 15 minutter Antal: 1 rulle   250 g mandler 100 g lys sirup  Lidt flormelis 2-4 spsk. frysetørret solbærpulver 20 g hvid chokolade  
  Tænd ovnen på 150°. Smut mandlerne, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Tør dem i ovnen i 10-15 minutter – de må ikke få farve – og lad dem køle helt af. Hæld dem i en foodprocessor, og blend dem til helt fint mandelmel. Blend videre, imens du tilsætter sirup.  Når marcipanen akkurat begynder at samle sig, stopper du foodprocessoren og ælter marcipanen sammen på en bordplade drysset med lidt flormelis. Rul marcipanen ud, til den er 3-4 mm tyk. Drys solbærpulver ud over den udrullede marcipan, og rul marcipanen sammen som en roulade. Smelt den hvide chokolade over vandbad eller i mikroovn, og brug den til at lave striber hen over marcipanrullen. Skær rullen i skiver inden servering.   PRØV OGSÅ: Træstammer med marcipan, nougat og pistacie  

Læs også