Desserter

Mandelpandekager med brombærkompot og vaniljeis

af Susanne Palmqvist 29. august 2014
Foto:Henrik Freek
Uhm, lune pandekager kan alle lide! Brombærkompotten er hurtig at lave og har en fin, pikant smag af rom og lakrids. Den kan også spises til en god kage eller et stykke ost - perfekt dessert til en skøn sensommermenu

Mandelpandekager med brombærkompot og vaniljeis til 4 personer

INGREDIENSER

BROMBÆRKOMPOT

300 g friske eller frosne brombær 250 g syltesukker 1-2 spsk. mørk rom 2 tsk. lakridspulver (f.eks. fra Johan Bülow)  

MANDELPANDEKAGER

65 g hvedemel 55 g (ca. 1 dl) fint mandelmel ¼ tsk. bagepulver 2 dl mælk 3 æg 30 g smør 1 dl piskefløde smør til stegning  

TILBEHØR

god vaniljeis  

Opskrift - sådan laver du mandelpandekager med brombærkompot og vaniljeis 

  1. Brombærkompot: Bland bær og syltesukker i en gryde. Lad det gerne stå i ½-1 time. Kog det langsomt op, og lad det småkoge i 4-5 minutter. Fjern det skum, der dannes. Rør rom og lakrids i, og smag til. Vær opmærksom på, at smagen forstærkes lidt, når kompotten bliver kold. Hæld den på små rene og skoldede glas. Luk dem med det samme. Opbevar på køl.   2. Mandelpandekager: Bland hvedemel, mandelmel og bagepulver, og pisk mælken i. Pisk æggene i. Smelt smørret, og rør det i, når det er kølet let af. Pisk fløden til blødt skum, og vend det i dejen. Kom lidt smør på en pande, og steg mange små pandekager af dejen. Hold dem lune under alufolie. Servér pandekagerne med brombærkompot og vaniljeis.   Opskriften er den del af en komplet sensommermenu. Til forret og hovedret anbefaler vi

Stegte svampe på urtebrød – få opskriften her

Kalvemørbrad med spæde rodfrugter og svampeflødesauce – få opskriften her