mandelkage
Desserter

Mandelkage med bær

12. september 2017
af Timm Vladimir
Foto: Columbus Leth
I højsæsonen er der bare ikke noget bedre en at putte alle de skønne bær i kager. Og kagen her er ingen undtagelse. Og den tager bestemt ikke skade af at blive serveret med en kugle vaniljeis. Her får du opskriften på en skøn mandelkage med bær

Mandelkage med bær

Tid: 20 minutter. Bagetid: 40 minutter Antal personer: 6-8  
  DET SKAL DU BRUGE 200 g blødt smør 200 g lyst muscovadosukker korn af 1 vaniljestang 4 æg
100 g mandelmel 100 g hvedemel 1 spsk. bagepulver 350 g blandede bær, f.eks. brombær, blåbær, jordbær og hindbær 1 springform, ca. 24 cm i diameter lidt smør til formen   PRØV OGSÅ: Mandelkage med 2 slags chokolade  

Opskrift - sådan laver du mandelkage med bær

  Tænd ovnen på 180°. Pisk smør, sukker og vaniljekorn sammen til en lys og luft-ig masse. Tilsæt æggene, 1 ad gangen, og pisk lidt mellem hvert æg. Bland mandelmel, hvedemel og bagepulver, sigt det, og vend det i æggemassen. Fordel dejen i den smurte form. Rens bærrene, og fordel dem over dejen. Bag kagen i ovnen i ca. 40 minutter.   PRØV OGSÅ: Mazarinkage med hyldeblomstcreme og bær