Desserter

Lakridsmarengs

20. november 2013
af Louisa Lorang
Foto: Columbus Leth
Spis marengsene, som de er, eller brug dem som topping på is, lagkager eller måske på en syrlig frugtgrød. Marengsene holder sig i mindst en uge

Lakridsmarengs (til masser af kys)

  INGREDIENSER 3 æggehvider 3½ dl sukker 2 spsk. sød lakridssirup (Sweet Liquorice Syrup)  

 

Opskrift - sådan laver du lakridsmarengs

  1. Pisk æggehviderne luftige i en skål, men ikke helt stive. Tilsæt sukkeret, lidt ad gangen, mens du forsat pisker, til marengsmassen er sej og helt stiv. Hæld sirup i massen, mens du pisker stille rundt, så siruppen ikke bliver rørt ud, men laver striber i marengsen.   2. Kom massen i en sprøjtepose, og sprøjt små ”kys” ud på et stykke bage- papir på en bageplade. Bag marengsene i ovnen ved 130° (IKKE varmluft) i 45 minutter. Sluk derefter ovnen, og lad marengsene køle af i ovnen med ovnlågen på klem i yderligere 45 minutter.   3. Opbevar de helt afkølede marengs i en kagedåse.   Opskriften er fra bogen "Lakrids i maden af Johan Bülow"   PRØV OGSÅ: Lækre hjemmelavede lakridstrøfler

Læs også