Desserter

Lagkage på kiksebund med mælkechokolademousse og hindbærmousse

Tillad dig selv at opfylde dine vildeste kagedrømme med denne showstopper af en moussekage, som er fløjlsblød, fristende og forrygende smuk. Og så har den det berømte perfekte snit. Her får du opskriften på en helt uimodståelig lagkage på kiksebund med mælkechokolademousse og hindbærmousse

Lagkage på kiksebund med mælkechokolademousse og hindbærmousse

Tid: 1 time og 15 minutter. Ovntid: 5 minutter. Afkøling: I alt mindst 7 timer, gerne natten over.
Antal personer: 8.
 
MØRK KIKSEBUND
250 g Digestive-kiks
100 g smør
2 spsk. brun farin
2½ spsk. kakao
¼ tsk. salt
to springforme, 20 cm i diameter
lagkageplast til formene
 
 
MØRK LAGKAGEBUND
1 æg
50 g sukker
45 g hvedemel
1 spsk. kakao
1 tsk. bagepulver
 
MÆLKECHOKOLADEMOUSSE
2 blade husblas
200 g mælkechokolade
2 pasteuriserede æggeblommer
3 dl piskefløde
¼ tsk. salt
 
HINDBÆRMOUSSE
3 blade husblas
300 g hindbær
125 g sukker
korn af 1 vaniljestang
saft af ½ citron
2 dl piskefløde
150 g skyr
 
TIL SERVERING
250 g friske bær, fx hindbær og brombær
50 g mælkechokolade
 
 

Opskrift - sådan laver du lagkage på kiksebund med mælkechokolademousse og hindbærmousse

 
1. MØRK KIKSEBUND: Beklæd bunden af den ene springform med bagepapir, og sæt et stykke lagkageplast fast langs springformens inderste kant. Knus kiks til krummer i en foodprocessor eller blender. Smelt smør i en lille gryde ved svag varme. Bland kiks, brun farin, kakaopulver og salt sammen i en skål, og rør det smeltede smør i. Fordel kikseblandingen i bunden af springformen, og tryk den godt sammen med bagsiden af en ske. Sæt kiksebunden på køl.
 
2. MÆLKECHOKOLADEMOUSSE: Læg husblas i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter. Hak chokoladen, og smelt den i en varmefast skål over vandbad. Rør æggeblommer i chokoladen. Hæld 1 dl af fløden i en gryde, og varm den op til kogepunktet. Tag gryden af varmen. Vrid husblassen fri for vand, og smelt den i den varme fløde. Rør rundt, til husblassen er helt opløst. Rør fløde-husblasblandingen i chokolademassen, lidt ad gangen, og rør energisk i midten af blandingen med en dejskraber, til chokolademassen samler sig og bliver glat og blank.
Rør salt i. Lad chokolademassen køle en smule af. Pisk de sidste 2 dl piskefløde til skum, og vend det i chokolademassen. Fordel chokolademoussen oven på kiksebunden, og sæt den i køleskabet i mindst 4 timer.
 
3. MØRK LAGKAGEBUND: Tænd ovnen på 240°. Pisk æg og sukker luftigt med en elpisker. Sigt mel, kakao og bagepulver, og vend det forsigtigt i æggemassen, så luftigheden bevares. Beklæd den anden af de 2 springforme med bagepapir i bunden, og fordel dejen i formen. Bag lagkagebunden i ovnen i 5 minutter. Afkøl på en rist. Skær lagkagebunden fri af springformen, og læg den oven på chokolademoussen i den anden springform. Sæt kagen tilbage i køleskabet, mens du laver hindbærmoussen.
 
4. HINDBÆRMOUSSE: Læg husblas i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter. Bring hindbær, sukker og vaniljekorn i kog i en gryde. Lad det koge i 5 minutter ved svag varme, og smag til med citronsaft. Blend hindbærrene til en jævn puré med en stavblender, og pres
massen gennem en finmasket si placeret over en skål, så kernerne frasorteres, og der kun er den rene hindbærpuré tilbage i skålen. Hæld den siede hindbærpuré tilbage i gryden, og varm den op. Vrid den udblødte husblas fri for vand, og smelt den i den varme hindbærpuré. Rør, til husblassen er helt opløst. Lad puréen køle af i 10 minutter. Pisk fløden til skum, og rør skyr i med en ske. Vend fløde-skyr-blandingen sammen med den let afkølede hindbærpuré, så du får en jævn og helt glat og ensartet mousse. Fordel hindbærmoussen oven på lagkagebunden, glat overfladen, og sæt lagkagen på køl i mindst 3 timer, gerne natten over.
 
5. SERVERING: Fjern formen og lagkageplasten. Flyt forsigtigt lagkagen over på et fad eller på en høj kageopsats, og pynt den med friske bær og chokolade høvlet i spåner med en skrællekniv.