Brownie med skumfidus og lakrids
Desserter

Lækker brownie med skumfiduser og lakrids

af Julie Hey 13. december 2019
Foto: Betina Hastoft
Ingen chokolade-elsker må snyde sig selv for at prøve denne uimodståelige brownie med skumfiduser og lakrids.
30 min 6 personer
Tid i alt 1 t og 0 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 50 g mørk chokolade
  • 125 g smør
  • 2 spsk. rent kakaopulver
  • 2 æg
  • 180 g rørsukker
  • 80 g hvedemel
  • ½ tsk. bagepulver
  • 1½ tsk. vaniljesukker
  • ¼ tsk. salt
  • 1 firkantet bageform 20 x 20 cm

SKUMFIDUS-TOPPING

  • 100 g hvide skumfiduser
  • ½ tsk. lakridspulver
  • 150 g Dronning Mandler med lakrids fra Toms

SÅDAN LAVER DU LÆKKER BROWNIE MED SKUMFIDUSER OG LAKRIDS: 

1. Tænd ovnen på 175°.

2. Hak chokoladen.

3. Smelt smørret, tilsæt chokolade og kakao, og rør sammen, til chokoladen smelter.

4. Pisk æg med rørsukker til en luftig creme.

5. Vend mel med bagepulver, vaniljesukker og salt, og sigt det i æggemassen.

LÆS OGSÅ: Rocky roads med kiks, skumfidus og nødder

6. Vend chokoladeblandingen i, og rør til en jævn masse.

7. Hæld dejen i en form beklædt med bagepapir. Fjern eventuelle luftbobler ved at banke formen let mod bordet. Bag kagen i ovnen i ca. 25 minutter.

8. Klip skumfiduserne i halve, og vend dem med lakridspulver.

9. Tag kagen ud af ovnen efter 25 minutter, og dæk den med skumfiduser.

10. Bag kagen i 5 minutter mere. Tag den ud af ovnen, og lad den afkøle lidt. Pynt med chokoladelakridsmandler, og drys evt. med lakridspulver. Servér evt. med flødeskum.

Andre lækre opskrifter