Kringle med marcipan
Desserter

Kringle classic

af Camilla Zarah Lawes 8. april 2021
Foto: Lars Ranek
Det er tæt på lykke at få sådan en gammeldags kringle med remonce, marcipan og nødder. Servér din kringle lun og nybagt – det scorer du point på!
10 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 50 g gær
  • 2 spsk. lunkent vand
  • 2 æg
  • 50 g sukker
  • 1 knsp. salt
  • 200 g smør
  • 350 g hvedemel
  • 1 tsk. kardemomme
  • 50 g sukker

FYLD

  • 75 g rørsukker
  • 75 g smør
  • 100 g marcipan skåret i små terninger

PYNT

  • 1 sammenpisket æg
  • 50 g hasselnøddeflager
  • 4 spsk. sukker

Hvad er mere nostagisk end at få serveret et stykke gammeldags kringle?

Kør den gennemførte stil, og server kringle til eftermiddagskaffen på dit fineste porcelæn.

Opskrift - sådan laver du kringle

  1. Opløs gæren i vandet. Tilsæt æg, sukker og salt, og rør godt.
  2. Smelt smørret; kom det i dejen, og rør godt. Bland mel og kardemomme, og ælt det i kringle dejen, til den er let og smidig. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 45 minutter.
  3. Lav imens fyldet til din kringle - rør sukker, smør og marcipan sammen til en remonce.
  4. Ælt dejen igennem, og rul den ud til 20 x 45 cm på et mel-drysset bord. Løft dejen over på en bageplade med bagepapir. Fordel remoncen i en aflang bane i midten af dejen.
  5. Fold siderne af dejen ind mod midten - lad dem komme helt ind over hinanden. Lad kringlen efterhæve et lunt sted i 30 minutter.
  6. Sidste skridt inden kringlen skal i ovnen er at pensle med æg og drysse hasselnødder og sukker over. Klip forskudte snit i dejen helt ned til fyldet, så din kringle får et fint mønster. Bag din kringe i en 220° varm ovn i 12-15 minutter.

Prøv også: Gammeldags mormor-æblekage >>

 

Andre lækre opskrifter