Desserter

Kringle classic

Det er tæt på lykke at få sådan en gammeldags kringle med remonce, marcipan og nødder. Servér din kringle lun og nybagt – det scorer du point på, det lover vi

Hvad er mere nostagisk end at få serveret et stykke gammeldags kringle?

Kør den gennemførte stil, og server kringle til eftermiddagskaffen på dit fineste porcelæn.

Kringle classic

Kringle til 10 pers.

Det skal du bruge til din kringle

50 g gær

2 spsk. lunkent vand
2 æg
50 g sukker
1 knsp. salt
200 g smør
350 g hvedemel
1 tsk. kardemomme
50 g sukker

 

Kringle af den hjemmelavede slags er bare overskudsagtigt - prøv også opskriften på en lækker og hjemmelavet citronmåne
 

Fyld:

75 g rørsukker
75 g smør
100 g marcipan skåret i små terninger
 

Pynt:

1 sammenpisket æg
50 g hasselnøddeflager
4 spsk. sukker
 

Opskrift - sådan laver du kringle:

1. Opløs gæren i vandet. Tilsæt æg, sukker og salt, og rør godt. Smelt smørret; kom det i dejen, og rør godt. Bland mel og kardemomme, og ælt det i kringle dejen, til den er let og smidig. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 45 minutter. Lav imens fyldet til din kringle - rør sukker, smør og marcipan sammen til en remonce.

2. Ælt dejen igennem, og rul den ud til 20 x 45 cm på et mel-drysset bord. Løft dejen over på en bageplade med bagepapir. Fordel remoncen i en aflang bane i midten af dejen.

3.Fold siderne af dejen ind mod midten - lad dem komme helt ind over hinanden. Lad kringlen efterhæve et lunt sted i 30 minutter.

4. Sidste skridt inden kringlen skal i ovnen er at pensle med æg og drysse hasselnødder og sukker over. Klip forskudte snit i dejen helt ned til fyldet, så din kringle får et fint mønster. Bag din kringe i en 220° varm ovn i 12-15 minutter.

Er du den lykkelige ejer af et musselmalet stel eller mågestellet, skal kringlen selvfølgelig serveres på det stel.

Prøv også: Gammeldags mormor-æblekage >>

Læs mere om: