Desserter

Kransekage-macarons à la Strangas

De små kransekage-macarons er perfekte, små hapsere til lækkersultne julegæster. Dessertkokken Nikolaos Strangas giver dig her opskriften på dem - men pas på! De er vanedannende...

Ingredienser til kransekage-macarons:

(ca. 50 stk.)

DET SKAL DU BRUGE TIL KRANSEKAGE-MACARONS

750 g god marcipan
300 g æggehvide
100 g god, blød nougat
Sprøjtepose med en ikke for lille tylle

PRØV OGSÅ: Hjemmelavet kransekage med nougat

Sådan gør du:
Kom marcipanen i køkkenmaskinens røreskål, og rør rundt med padlen eller dejkrogen på laveste hastighed. Tilsæt langsomt æggehviderne lidt ad gangen - det er vigtigt, det går langsomt, ellers bliver massen flydende.

Hæld kransekagemassen i en sprøjtepose, og tryk små valnøddestore toppe ud på bagepapir på en bageplade. Bag kransekagerne i en 180º varm ovn i 10-12 minutter til de er let gyldne. Hold øje med dem - de må ikke få for meget.

Lad kagerne køle helt af. Smelt forsigtigt nougaten over vandbad, og læg kransekagerne sammen 2 og 2 med nougat imellem.

Drys evt. med mandelsplitter.

Kom gerne kagerne i fryseren, og tø dem op før servering.
NYD!

SE OGSÅ: Kransekage med lakrids

SE OGSÅ: 11 lækre opskrifter på kransekage

 

 

Læs mere om: