Konfekt-kugler pyntet med kokosmel og kandiserede violer
Mad

Konfekt-kugler med mørk chokolade

28. november 2014
af Carsten Kyster, Christine Bille Nielsen og Mai Knauer
Foto: Columbus Leth, m.fl.
Disse konfekt-kugler smager dejligt syndigt, men indeholder masser af sunde stoffer fra den tørrede frugt, den mørke chokolade og mandlerne.

Konfekt-kugler med mørk chokolade ca. 30 stk.

INGREDIENSER 50 g mørk chokolade 150 g tørrede frugter, gerne forskellige slags 50 g mandler eller valnødder 2 spsk. flormelis 1 spsk. friskpresset appelsinsaft eller cognac PYNT kokosmel, kandiserede violer, revet chokolade eller kagekrymmel

Opskrift - sådan laver du konfektkugler med mørk chokolade

Smelt forsigtigt chokoladen over vandbad eller i en skål i mikrobølgeovnen. Kom tørrede frugter og mandler i en foodprocessor eller minihakker sammen med flormelis og appelsinsaft (eller cognac), og blend i ca. 30 sekunder. Tilsæt den smeltede chokolade, og blend til en jævn og fast masse. Rul massen ud i 3 tykke stænger, og skær hver stang i 10 stykker. Tril alle stykkerne til kugler. Tril kuglerne i den valgte type pynt. Opbevar dem i en lufttæt beholder i køleskabet. Prøv noget nyt til din konfekt: Lakridsmarcipan

Læs også