Koldskåls-panna cotta
Desserter

Koldskåls-panna cotta med syltede rabarber

af Timm Vladimir 7. maj 2018
Foto: Columbus Leth
En rigtig koldskål skal være let syrlig, cremet og vaniljeprikket, og her er der leget lidt med koldskålssmagen og det er der kommet denne dejlige koldskåls-panna cotta med syltede rabarber ud af
4 personer
Tid i alt 2 t og 20 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 blade husblas
  • 3 dl piskefløde
  • 4 spsk. sukker
  • korn af ½ vaniljestang
  • 2 dl kærnemælk

SYLTEDE RABARBER

  • 200 g rabarber
  • 100 g sukker
  • ½ dl lys balsamicoeddike
  • 4 kardemommekapsler
  • 1½ dl vand

TIL SERVERING

  • citronmelisse

Opskrift - sådan laver du koldskåls-panna cotta med syltede rabarber

1. Læg husblas i blød i en skål med koldt vand i 5 minutter. Bring fløde, sukker og vaniljekorn i kog i en lille gryde, og lad det simre i 3-4 minutter. Tag gryden af varmen. Tag husblassen op af udblødningsvandet, og smelt den i den varme flødeblanding. Pisk kærnemælken i med et piskeris. Fordel den flydende panna cotta-blanding i 4 portionsglas. Stil desserterne i køleskabet i mindst 2 timer, så de sætter sig.

2. SYLTEDE RABARBER: Rens rabarber, og skær dem i små stykker. Læg rabarberstykkerne i en skål. Bring sukker, balsamico, kardemommekapsler og vand i kog i en gryde, og lad det simre i 4-5 minutter. Hæld den kogende sukkerlage over rabarberstykkerne i skålen, og lad dem trække i mindst 30 minutter.   3. SERVERING: Anret de syltede rabarber oven på de helt afkølede desserter. Pynt med citronmelisse, og servér straks.   PRØV OGSÅ: Panna cotat med friske bær