Mad
7. maj 2018

Koldskåls-panna cotta med syltede rabarber

En rigtig koldskål skal være let syrlig, cremet og vaniljeprikket, og her er der leget lidt med koldskålssmagen og det er der kommet denne dejlige koldskåls-panna cotta med syltede rabarber ud af
Af: Timm Vladimir
Koldskåls-panna cotta

Foto: Columbus Leth

En rigtig koldskål skal være let syrlig, cremet og vaniljeprikket, og her er der leget lidt med koldskålssmagen og det er der kommet denne dejlige koldskåls-panna cotta med syltede rabarber ud af
4 personer
Tid i alt 2 t og 20 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 blade husblas
  • 3 dl piskefløde
  • 4 spsk. sukker
  • korn af ½ vaniljestang
  • 2 dl kærnemælk

SYLTEDE RABARBER

  • 200 g rabarber
  • 100 g sukker
  • ½ dl lys balsamicoeddike
  • 4 kardemommekapsler
  • 1½ dl vand

TIL SERVERING

  • citronmelisse
Annonce

Opskrift - sådan laver du koldskåls-panna cotta med syltede rabarber

1. Læg husblas i blød i en skål med koldt vand i 5 minutter. Bring fløde, sukker og vaniljekorn i kog i en lille gryde, og lad det simre i 3-4 minutter. Tag gryden af varmen. Tag husblassen op af udblødningsvandet, og smelt den i den varme flødeblanding. Pisk kærnemælken i med et piskeris. Fordel den flydende panna cotta-blanding i 4 portionsglas. Stil desserterne i køleskabet i mindst 2 timer, så de sætter sig.

2. SYLTEDE RABARBER: Rens rabarber, og skær dem i små stykker. Læg rabarberstykkerne i en skål. Bring sukker, balsamico, kardemommekapsler og vand i kog i en gryde, og lad det simre i 4-5 minutter. Hæld den kogende sukkerlage over rabarberstykkerne i skålen, og lad dem trække i mindst 30 minutter. 3. SERVERING: Anret de syltede rabarber oven på de helt afkølede desserter. Pynt med citronmelisse, og servér straks. PRØV OGSÅ: Panna cotat med friske bær
Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.