Desserter

Kanelsnurrer med kardemomme og marcipan

Kanelsnurren er den svenske variant af kanelsneglen med en skøn smag af kardemomme i dejen. I denne luksusversion er der rørt marcipan i fyldet. Her får du opskriften på kanelsnurrer med kardemomme og marcipan

Kanelsnurrer med kardemomme og marcipan

Tid: 40 minutter. Hævetid: 8 timer + 2 timer. Bagetid: 12-15 minutter.
Antal: 16 stk.
 
DET SKAL DU BRUGE
20 g gær
5 dl sødmælk
100 g sukker
2 tsk. kardemomme
½ tsk. salt
1 æg
800-850 g hvedemel
150 g blødt smør
1 æg til pensling
2-3 spsk. perlesukker til drys
 
REMONCE
140 g blødt smør
50 g marcipan
3 spsk. brun farin
3 spsk. sukker
2 spsk. stødt kanel
 
 

Opskrift - sådan laver du kanelsnurrer med kardemomme og marcipan

 
1. Smuldr gæren, og rør den ud i mælken. Tilsæt sukker, kardemomme, salt, æg og det meste af hvedemelet. Ælt dejen grundigt sammen, helst på en røremaskine i 8-10 minutter ved middel hastighed. Tilsæt herefter smørret, lidt ad gangen, og ælt videre i 8-10 minutter, til dejen er blank og glat og slipper skålens kanter. Tilsæt evt. en smule ekstra mel undervejs, hvis dejen er for klistret. Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad dejen langtidshæve i køleskabet i mindst 8 timer, meget gerne natten over. 
 
2. REMONCE: Rør det bløde smør sammen med fintrevet marcipan, brun farin, sukker og kanel. Tag skålen med den kolde dej ud af køleskabet, og lad den stå ved stuetemperatur i 30 minutter. Rul den ud med en kagerulle på et meldrysset bord til en stor firkant på 40 x 60 cm. Smør remoncen jævnt ud over dejen. Fold ½ af dejen ind mod midten på den korte led, og fold den anden ½ ind over den første, så der er 3 lag dej. Rul dejen forsigtigt ud med kagerullen, så den måler ca. 30 x 45 cm, og skær den i 16 strimler på den korte led. Skær hver strimmel igennem på langs, så den stadig hæfter i den ene ende. Sno de 2 strimler omkring hinanden. Rul hver snoet strimmel sammen som en snegl, og fold enden ind under sneglen, så den ikke springer op under bagningen. Fordel kanelsnurrerne på 2 bageplader beklædt med bagepapir, dæk dem med et rent, fugtigt viskestykke, og lad dem hæve på bagepladen i 2 timer. Forvarm ovnen til 200°. Pensl kanelsnurrerne forsigtigt med sammenpisket æg, og drys med perlesukker. Bag dem i ovnen i 12-15 minutter, til de er let gyldne og gennembagte. Lad dem køle let af på en bagerist. Kanelsnurrerne smager allerbedst, mens de stadig er lune.
 
TIP: Stod du af på beskrivelsen af, hvordan du former en kanelsnurre? Vi har lagt en video af det klar til dig her
 
 
 
Læs mere om: