Kanelsnurrer opskrift
Mad

Kanelsnurrer med kardemomme og flødeostglasur

6. april 2021
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Er der noget lækrere end bløde, nybagte kanelsnurrer? Her får du opskriften på kanelsnurrer med kardemomme og flødeosteglasur

SNURREDEJ

  • 3 dl mælk
  • 25 g gær
  • 1 æg
  • 100 g rørsukker
  • 5 g salt
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 650 g hvedemel
  • 100 g smør
  • Ovnfast fad, 25 x 35 cm

REMONCE

  • 2 spsk. stødt kanel
  • 200 g rørsukker
  • 200 g blødt smør

FLØDEOSTGLASUR

  • 50 g blødt smør
  • 100 g flormelis
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 2 spsk. ahornsirup
  • 100 g flødeost naturel

Opskrift - sådan laver du kanelsnurrer i fad med flødeostglasur

  1. Snurredej: Hæld mælk i en stor skål, og rør gæren ud heri. Rør æg, rørsukker, kardemomme og salt i, og tilsæt melet lidt ad gangen. Ælt dejen grundigt i ca. 10 minutter, gerne på røremaskine, til den er helt glat og skinnende. Skær smørret i små tern, og ælt dem ind i dejen. Lad dejen hæve i skålen under et rent, fugtigt viskestykke et lunt sted i 2 timer.
  2. Remonce: Rør kanel, sukker og blødt smør sammen i en skål.
  3. Snurredej, fortsat: Vend dejen ud på et meldrysset bord, og rul den ud med en kagerulle til et rektangel på 40 x 50 cm. Smør remoncen ud på rektanglen. Fold 1/3 af dejen ind mod midten, og læg den anden 1/3 over, så dejen ligger i 3 lag. Skær dejen i strimler (på den lange led) på ca. 1½ cm. Tag fat i hver strimmel med den ene hånd, og sno dejen rundt om hånden med den anden hånd, så du får en snurre. Fastgør enderne på strimlen under snurren.
  4. Beklæd et ovnfast fad på 25 x 35 cm med bagepapir. Fordel snurrerne i fadet, så der er ca. 1½ cm mellemrum mellem dem.
  5. Lad kanelsnurrerne hæve til dobbelt størrelse i 1½-3 timer.
  6. Forvarm ovnen til 225° varmluft, og bag snurrerne i ovnen i 15 minutter, til de er flot gyldne.
  7. Flødeostglasur: Pisk blødt smør sammen med flormelis og vaniljepulver. Tilsæt ahornsirup og flødeost, og pisk igen, til du får en jævn glasur. Fordel glasuren over kanelsnurrerne i fadet inden servering – gerne mens de stadig er lune.

TIP: Lav dobbeltpotion – kanelsnurrer er super at fryse – bare direkte fra fryseren og ind i ovnen i 5 minutter ved 200 grader. Lige så gode som nybagte!

Kanelsnurre – en rigtig modebolle

Kanelsnurren er en af de skønne stykker bagværk, der er sejlet over Øresund fra Sverige — Kanelsnurrens pludselige popularitet er noget de fleste tilskriver Claus Meyer.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også