Desserter

Kanelsnurrer med kardemomme og flødeostglasur

Er der noget lækrere end bløde, saftige kanelsnurrer til rigtig at sparke julehyggen i gang? Bag dem i et ovnfad og pynt dem med cremet flødeostglasur. Her får du opskriften på kanelsnurrer med kardemomme og flødeosteglasur

Tid: 35 minutter
Hævetid: I alt 3½-5 timer
Bagetid: 15 minutter
Antal stk.: 12
 

DET SKAL DU SKAL BRUGE

Snurredej:
3 dl mælk
25 g gær
1 æg
100 g rørsukker
5 g salt
1 tsk. stødt kardemomme
650 g hvedemel
100 g smør
Ovnfast fad, 25 x 35 cm
 
Remonce:
2 spsk. stødt kanel
200 g rørsukker
200 g blødt smør
 
Flødeostglasur:
50 g blødt smør
100 g flormelis
1 tsk. vaniljesukker
2 spsk. ahornsirup
100 g flødeost naturel
 
 

Opskrift - sådan laver du kanelsnurrer i fad med flødeostglasur

 
Snurredej: Hæld mælk i en stor skål, og rør gæren ud heri. Rør æg, rørsukker, kardemomme og salt i, og tilsæt melet lidt ad gangen. Ælt dejen grundigt i ca. 10 minutter, gerne på røremaskine, til den er helt glat og skinnende. Skær smørret i små tern, og ælt dem ind i dejen. Lad dejen hæve i skålen under et rent, fugtigt viskestykke et lunt sted i 2 timer.
 
 
Remonce: Rør kanel, sukker og blødt smør sammen i en skål.
 
Snurredej, fortsat: Vend dejen ud på et meldrysset bord, og rul den ud med en kagerulle til et rektangel på 40 x 50 cm. Smør remoncen ud på rektanglen. Fold 1/3 af dejen ind mod midten, og læg den anden 1/3 over, så dejen ligger i 3 lag. Skær dejen i strimler (på den lange led) på ca. 1½ cm. Tag fat i hver strimmel med den ene hånd, og sno dejen rundt om hånden med den anden hånd, så du får en snurre. Fastgør enderne på strimlen under snurren.
 
 
Beklæd et ovnfast fad på 25 x 35 cm med bagepapir. Fordel snurrerne i fadet, så der er ca. 1½ cm mellemrum mellem dem. Lad kanelsnurrerne hæve til dobbelt størrelse i 1½-3 timer. Forvarm ovnen til 225° varmluft, og bag snurrerne i ovnen i 15 minutter, til de er flot gyldne.
 
Flødeostglasur: Pisk blødt smør sammen med flormelis og vaniljepulver. Tilsæt ahornsirup og flødeost, og pisk igen, til du får en jævn glasur. Fordel glasuren over kanelsnurrerne i fadet inden servering – gerne mens de stadig er lune.
 
Læs mere om: