Julet fløderand
Mad

Julet fløderand

28. november 2018
af Timm Vladimir
Foto: Columbus Leth
Den smager lidt af risalamande, og den kunne godt være et alternativ at servere den til dessert selveste juleaften. Her får du opskriften på en skøn fløderand der smager af jul
6 personer
Tid i alt 3 t og 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 8 blade husblas
  • ½ l sødmælk
  • 100 g sukker
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • ½ l piskefløde
  • 1 randform el.a. passende form

PYNT

  • 100 g Amarena-kirsebær
  • evt. 100 g tørrede kirsebær
  • 50 g mandler

Opskrift - sådan laver du en fløderand med ægte julesmag

  1. Udblød husblas i en skål med koldt vand i 10 minutter.
  2. Bring mælk, sukker og vaniljesukker i kog i en lille gryde.
  3. Tag gryden af varmen, så snart mælken koger; hæld blandingen over i en skål, og opløs husblassen heri. Dæk den til med husholdningsfilm, og sæt den på køl, til den er håndvarm.
  4. Pisk fløden til flødeskum, og vend den i mælkeblandingen.
  5. Hæld massen i en randform, og stil den på køl i mindst 3 timer.

PYNT

  1. Vend randen ud af formen, og pynt med Amarena-kirsebær, evt. tørrede kirsebær og hakkede mandler.

PRØV OGSÅ: Risalamande med hjemmelavet kirsebærsauce

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også