Desserter

Julemazarin med appelsin og nougat

Mums for en skøn mazarinkage. Kanel, appelsin og nougat giver kagen en lækker smag af jul

Julemazarin med appelsin og nougat til 8 personer

 
INGREDIENSER
200 g marcipan
200 g sukker
200 g blødt smør
4 æg
120 g hvedemel
skal af 1 usprøjtet appelsin
½ tsk. kanel
100 g nougat
1 springform, 23 cm 
i diameter
 
PYNT:
25 g hvid chokolade
 

Opskrift - sådan laver du julemazarin med appelsin og nougat

 
Tænd ovnen på 180° varmluft. Riv marcipanen groft, og pisk marcipan og sukker sammen. Tilsæt smørret, og pisk videre, til massen er jævn. Pisk æggene i, 1 ad gangen. Vend mel, fintrevet appelsinskal og kanel i dejen. Skær nougat i små tern, og vend dem i dejen til sidst. Beklæd formen med bagepapir, og fordel dejen i formen. Bag kagen i ovnen i ca. 40 minutter, til den er lige akkurat gennembagt. Afkøl kagen i formen. Pynt med høvlet hvid chokolade før servering.
 
PRØV OGSÅ: Julekage med karamel, vanilje og kanel
 
Er du vild med æbleskiver? Så prøv denne opskrift på æbleskiver med rigtige æbler
 
 
Læs mere om: