chokoladekage
Mad

Jule-chokoladekage med karamelsauce

11. december 2017
af Mai Knauer
Foto: Columbus Leth
Først bager man en krydret chokoladekage, og så overhælder man den med varm karamel. Og så spiser man, til man næsten får ondt i maven. Her får du opskriften på en skøn jule-chokoladekage med karamelsauce

Jule-chokoladekage med karamelsauce

Tid: 30 minutter. Bagetid: 45 minutter. Antal personer: 8. DET SKAL DU BRUGE 250 g mørk chokolade 200 g blødt smør 6 æg 75 g hvedemel 200 g sukker 1 tsk. stødt kanel 1 tsk. stødt ingefær 1 tsk. stødte anisfrø en kugelhopfform, ca. 22 cm i diameter lidt smør til formen
KARAMELSAUCE 1½ dl piskefløde 100 g smør 3 spsk. sirup 125 g muscovadosukker ¼ tsk. flagesalt
PRØV OGSÅ: Chokoladekage med lakridscreme

Opskrift - sådan laver du jule-chokoladekage med karamelsauce

1.Tænd ovnen på 180°. Hak chokoladen, og smelt den sammen med smørret over vandbad. Lad det afkøle lidt. 2. Del æggene i blommer og hvider. Rør blommerne i chokolademassen, 1 ad gangen, og tilsæt mel, sukker, kanel, ingefær og anis. Pisk hviderne stive med en elpisker i en anden skål, og vend dem i chokolademassen med en ske. Smør formen med lidt smør, og hæld dejen i formen. Bag kagen i ovnen i ca. 45 minutter. 3. KARAMELSAUCE: Bring fløde, smør, sirup og muscovadosukker i kog i en tykbundet gryde, og lad det småkoge i ca. 5 minutter, til det er tyknet let og har en jævn konsistens. Hæld karamelsaucen over kagen lige før servering. Er der sauce tilovers, kan du hælde den på et rent, skoldet glas og opbevare den på køl i ca. 1 uge. PRØV OGSÅ: Julekage med tørret frugt og nødder
https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også