chokoladekage
Desserter

Jule-chokoladekage med karamelsauce

Først bager man en krydret chokoladekage, og så overhælder man den med varm karamel. Og så spiser man, til man næsten får ondt i maven. Her får du opskriften på en skøn jule-chokoladekage med karamelsauce

Jule-chokoladekage med karamelsauce

 
Tid: 30 minutter. Bagetid: 45 minutter.
Antal personer: 8.
 
DET SKAL DU BRUGE
250 g mørk chokolade
200 g blødt smør
6 æg
75 g hvedemel
200 g sukker
1 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødte anisfrø
en kugelhopfform, ca. 22 cm i diameter
lidt smør til formen
 
 
KARAMELSAUCE
1½ dl piskefløde
100 g smør
3 spsk. sirup
125 g muscovadosukker
¼ tsk. flagesalt
 
KØB et abonnement på femina og vælg din egen velkomstgave: Moshi Moshi jakke, Södahl plaid eller et af vores skønhedssæt
 
PRØV OGSÅ: Chokoladekage med lakridscreme

Opskrift - sådan laver du jule-chokoladekage med karamelsauce

1.Tænd ovnen på 180°. Hak chokoladen, og smelt den sammen med smørret over vandbad. Lad det afkøle lidt.
 
2. Del æggene i blommer og hvider. Rør blommerne i chokolademassen, 1 ad gangen, og tilsæt mel, sukker, kanel, ingefær og anis. Pisk hviderne stive med en elpisker i en anden skål, og vend dem i chokolademassen med en ske. Smør formen med lidt smør, og hæld dejen i formen. Bag kagen i ovnen i ca. 45 minutter.
 
3. KARAMELSAUCE: Bring fløde, smør, sirup og muscovadosukker i kog i en tykbundet gryde, og lad det småkoge i ca. 5 minutter, til det er tyknet let og har en jævn konsistens. Hæld karamelsaucen over kagen lige før servering. Er der sauce tilovers, kan du hælde den på et rent, skoldet glas og opbevare den på køl i ca. 1 uge.
 
PRØV OGSÅ: Julekage med tørret frugt og nødder