opskrift på lagkage med jordbær
Desserter

Jordbærlagkage med ladyfingers

af [Julie Hey og Gitte Heidi Rasmussen 18. juni 2020
Foto: Betina Hastoft
Når de sprøde ladyfingers får lov til at suge appelsinjuice og jordbærsaft til sig, bliver de bløde og lækre. Her får du opskriften på jordbærlagkage med ladyfingers.
20 min 4 personer
Tid i alt 2 t og 20 min

DET SKAL DU BRUGE:

  • 200 g jordbær
  • 2 blade husblas
  • 2½ dl piskefløde
  • 250 g mascarpone
  • 2 spsk. flormelis
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 20 ladyfingers
  • 2 dl appelsinjuice
  • 1 aflang bageform, 1,35 l

PYNT:

  • 100 g jordbær
  • 50 g blåbær
  • 1 spsk. pistacienøddekerner

Sådan gør du:

  1. Skyl og nip jordbærrene, og skær dem i skiver.
  2. Udblød husblassen i en skål med koldt vand i 5 minutter.
  3. Pisk fløden til skum med en elpisker i en skål, og vend den sammen med mascarpone, flormelis og vaniljesukker.
  4. Smelt husblassen over vandbad, og vend den i mascarponecremen.
  5. Beklæd den aflange bageform med husholdningsfilm indvendigt.
  6. Vend ladyfingers i appelsinjuice, og læg et lag i formen.
  7. Fordel et lag creme over, og læg et lag jordbær i skiver ovenpå. Læg endnu et lag creme oven på jordbærrene, og afslut med ladyfingers.
  8. Dæk formen med husholdningsfilm. Sæt den i køleskabet i et par timer eller gerne natten over.
  9. Skyl, nip og halvér jordbærrene. Skyl blåbærrene. Hak pistacienødderne. Fordel bær og pistacienødder over kagen inden servering.

Andre lækre opskrifter