jordbærguf
Desserter

Jordbærguf

16. juni 2011
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Lars Ranek
Jordbærdesserten er super hurtig at tilberede, og så smager den intet mindre end himmelsk. Få opskriften på en frisk omgang jordbærguf her
6 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 vaniljestang
  • 750 g jordbær
  • 50 g sukker
  • ½ l piskefløde
  • 1½ dl cremefraiche 38 %
  • 50 g marengs, smuldret

Opskrift - sådan laver du jordbærguf

Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen, og gem dem til cremen. Kom halvdelen af jordbærrene i en lille gryde med sukker og vaniljebælg, og varm dem over svag varme, til saften begynder at flyde fra bærrene. Tag dem fra varmen, og lad dem køle helt af. Fjern vaniljebælgen; blend bærrene til puré, og purér massen gennem en si. Skær resten af jordbærrene i kvarter, og tag lidt fra til pynt. Pisk fløden til skum med vaniljekornene, og vend den med cremefraichen. Vend jordbærpureen i sammen med marengsene. Anret i portionsglas, og pynt med jordbær og knust marengs.

Læs også