Desserter

Italiensk Nøddekage med citronmascarpone

26. februar 2013
af Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Bjørn Jakobsen
Opskrifter: En bid af Italien er hvad du får med denne suveræne nøddekage - server den både til eftermiddagskaffen og til dessert

Nøddekage med citronmascarpone (Tid: 2 timer inkl. bagetid)

Ingredienser(8-10 pers.)325 g hasselnøddekerner125 g hvedemel1 knsp. salt1 tsk bagepulver4 æg str. M/L250 g sukker150 g smeltet smør

Citroncreme:250 g mascarponeSkal og saft af ½ ubehandlet citron½-1 dl flormelis½ dl limoncello, kan undlades, men smager fantastisk

LÆS MERE: Mangler du inspiration til det italienske køkken? SØNDAG.dk har samlet en guide til gode italienske opskrifter, se dem her

FremgangsmådeLæg nøddekernerne i et jævnt lag i en bradepande og sæt den i ovnen ved 125 grader i ca. 45 min., til nøddeskallerne brister og nemt kan gnides af i et viskestykke. Afkøl og findel nødderne med mel, salt og bagepulver i en foodprocesor.

Er du vild med chokolade? SØNDAG.dk giver dig 25 fantastiske opskrifter med chokolade under artiklen.

Del æggene og pisk hviderne luftige og stive. Pisk blommer og sukker til luftig æggesnaps. Vend nøddemikset, smeltet smør og ? af de piskede æggehvider i æggesnapsen. Vend til sidst forsigtigt resten af hviderne i og fordel dejen i en smurt springform.

Bag kagen i ca. 35 min. ved 160 grader og afkøl på en rist.

Rør mascarpone, citronskal og -saft samt flormelis sammen. Rør limoncello i og rør til cremen er let og luftig. Smag til med flormelis og servér cremen til kagen, der drysses med flormelis inden servering.

Kagen er fryseegnet, så hav den i fryseren til en nem dessert.

LÆS MERE: Vil du prøve noget nyt med nødder? Så put dem i din pastaret, og tilfør retten umami og crunch, se en opskrift her